Nedjelja, 27 Listopad 2013 14:57

Dane kruha i dolazak plodova jeseni

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEŠKI DJEČJI VRTIĆ SVETI LEOPOLD MANDIĆ OBILJEŽIO  -

 

POŽEGA – Vrlo svečano u mnoštvu šarenih kostima djeca i odgajateljice u Dječjem vrtiću Sveti Leopold Mandić obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. IMG 1246Priredbi u atriju prisustvovali su roditelji, bake i djedovi koji su bili podrška u gledateljstvu, ali i prilikom stvaranja bogatog stola na kojem se našlo mnoštvo kruhova razno ukrašenih, brojne vrste peciva i kolača, te plodova jeseni. – Ovo je u našem vrtiću tradicija, kada slavimo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. kako je uvijek prisutan i naš župnik imamo molitvu i blagoslov hrane koju svi zajedno poslije blagujemo. IMG 1265Imamo jako dobru suradnju s roditeljima koji nas uvijek poprate u velikom broju i podrže svoje mališane u njihovim prvim nastupima. Po velikom bogatstvu naših stolova izloženih u dvorištu vidi se da su se posebno uključivale mame i bake. Uz brojne pekarske proizvode imamo i puno kolača, te posebno voća jer je ova godina bila izuzetno plodna. Od ranog proljeća u vrtić nam roditelji donose voće, od ranih višanja i trešanja, do krušaka, jabuka, grožđa i drugog – istakla je ravnateljica vrtića Ružica Franić.

IMG 1287U programu je nastupilo pet odgojnih skupina koje su svaka izvele po nekoliko pjesama, plesova, igrokaza i recitacija. To su bile vesele jesenske dječje pjesme, a dio je vezan uz kruh i plodove zemlje. Tako smo vidjeli Medvjediće koji su pjevali o Jul i jabuci, recitirali pjesmu o jeseni. Izveli su i pjesmu uz ples „Došli su kišni dani“, no to njima nije smetalo da budu i dalje veseli i razdragani, a za svaki slučaj i u plesu nosili su svoje šarene kišobrane. Svoje točke izvela je i mješovita starija skupina Leptirići, ali i Montessori skupina te Iskrice koje su bile kostimirane u suncokrete. Mali prijatelji, djeca iz jaslica, dakako imali su po prvi puta nastup u javnosti, no iako su neki tražili svoje mame u publici, neki su taj scenski dio odradili vrlo staloženo i zainteresirano.

Dječji vrtić Sveti Leopold Mandić trenutno pohađa 120 djece koje su raspoređene u 6 odgojnih skupina, a za svu djecu brine se 12 odgojiteljica.