Subota, 21 Rujan 2013 13:07

8. tradicionalno hodočašće HSS-a u Mariju Bistricu

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

ŽO HRVATSKE  SELJAČKE STRANKE ORGANIZIRAO -

MARIJA BISTRICA - U nedjelju, 15. rujna 2013. godine Hrvatska seljačka stranka  organizirala je  8. tradiocionalno hodočašće u Mariju Bistricu, koje se svake godine održava treće nedjelje u rujnu. Tim povodom i ŽO HSS-a Požeško-slavonske županije, pod vodstvom predsjednika ŽO HSS-a Željka Jakopovića, sudjelovala je sa preko 150 članica i članova HSS-e te simpatizera iz cijele Požeško-slavonske županije. Na hodočašću se i ove godine okupilo više od petnaest tisuća hodočasnika iz cijele Hrvatske i iz Bosne i Hercegovine. Na rasporedu je bila i konferencija za novinare, koju je zajedno s dužnosnicima, održao predsjednik  HSS-a i saborski zastupnik Branko Hrg.small 2013-09-15 10.47.59

Misno slavlje predvodio je rektor Zlatko Koren koji je istaknuo važnost očuvanja obitelji kao temelja za zdraviji i bolji život, za što se u velikoj  mjeri i zauzima Hrvatska seljačka stranka, kao i za očuvanje kulturnih vrijednosti i običaja, očuvanje vjere, i poštenog načina života i rada. Članovi i simpatizeri HSS-a su molili blagoslov za svoje obitelji, ali i za cjelokupno vodstvo Stranke, da ih uvijek vodi vjera u Boga i seljačka sloga.

Nakon mise je povorka na čelu sa zastavama HSS-a iz svih županija te hodočasnicima u narodnim nošnjama krenula križnim putem iznad svetišta Majke Božje Bistričke. Popodnevno druženje nastavljeno je sa drugim županijskim organizacijama, uz tradicionalne proizvode hrvatskog sela, te uz dobro raspoloženje u prekrasnoj Mariji Bistrici. Hodočasnici iz Požeško-slavonske županije su bili prezadovoljni ovim iznimnim događajem, te su već rezervirali svoj odlazak na hodočašće u Mariju Bistricu i dogodine.