Petak, 20 Rujan 2013 09:31

Na proslavi letači iz inozemstva

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

LETAČKI KLUB BUMBAR OBILJEŽIO PRVIH 10 GODINA -

POŽEGA – Letački klub Bumbar iz Požege proteklog vikenda obilježio je 10. obljetnicu rada kluba. Na proslavu su osim domaćih, došli paraglajderi i modelari iz Slovačke, BiH, Slovenije i Austrije. 

LK Bumbar je osnovan 2003. godine i u početku se bavio samo paraglajdingom. Od 2008. godine započinje letenje motornog paraglajdinga.

Klub je do sada organizirao nekoliko susreta i natjecanja paraglajdera na Sokolovcu povodom Dana grada. Zadnje četiri godine uspješno organizira (isto povodom Dana grada) natjecanje motornih paraglajdera "ParaPožega" gdje osim natjecatelja iz RH nastupaju i natjecatelji iz BiH, Slovenije i Austrije.IMG 9213

 - Osim paraglajdingom klub se od 2007. godine uspješno bavi aeromodelarstvom u koje su uključena djeca od osnovnoškolskog uzrasta. Na natjecanjima za Kup hrvatske u aeromodelarstvu, aeromodelari kluba osvojili su do sada više od trideset medalja. U ekipnom poretku aeromodelari su državni prvaci 2011. i 2012. godine. Klub je do sada četiri puta organizirao natjecanje aeromodelara za Kup hrvatske i ove godine je u ožujku bio domaćin državnog natjecanja za aeromodelare - rekao je predsjednik kluba Zoltan Bartaky koji i sam leti na motornom paraglajderu, te dodao da do kraja godine klub očekuje natjecanje aeromodelara za Kup hrvatske u Daruvaru, Zaprešiću i Belišću dok su 16. IMG 3490studenog domaćini aeromodelarima u Grabriku.

Tijekom cijelog vikenda koristeći izvrsno vrijeme letači su letjeli nebom iznad Požeštine popularizirajući na taj način ovaj zanimljiv, ali kako kažu zahtjevan i skup sport, očekujući da povećaju broj od današnjih 17 članova kluba. Već neko vrijeme idealno uzletište pronašli su na livadi iznad Krčme Zlatni lug u Donjim Emovcima.