Nedjelja, 01 Rujan 2013 13:08

Omiljeno okupljalište ribiča, izletnika i ljubitelja prirode

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

RIBNJACI SRD ZELENA LAGUNA  -

 

RAJSAVAC - Sportsko ribolovno društvo "Zelena laguna" iz Rajsavca gospodari s jezerom površine od jedan i pol hektar i upravo je njihovo jezero ovih dana omiljeno okupljalište ne samo tamošnjih ribiča već i mnogih izletnika, rekreativaca i ljubitelja prirode. Svi oni osvježenje pronalaze u Zelenoj laguni.

Već pune 23 godine u Rajsavcu djeluje ribičko društvo. Sve od tada članovi ovoga društva vrijedno su radili kako bi svoje ribnjake uredili, ne samo za svoje potrebe već i za sve mještane i ribiče.

- Najprije smo imali jednu običnu nadstrešnicu koju smo s vremenom, povećavali, proširivali i uređivali. Nikada društvo nije imalo puno novca, no svi su članovi bili uključeni u radne akcije. Danas su ovi tereni ponos cijeloga sela jer tu dolaze mnogi pa i oni iz okolnih naselja koji žele uživati u ljepoti ovoga kraja i ovog terena. Društvo ima 40-ak članova i mi se često družimo bilo kroz natjecanja ili ovako na noćnim pecanjima. Jedno smo od uspješnijih ribičkih društava i ono što je najvažnije imamo dosta mladih - kaže predsjednika ŠRD Ivan Miletić, dodajući kako za ovih ljetnih vrućina tu dolaze i cijele obitelji s djecom.