Nedjelja, 30 Lipanj 2013 12:12

Prijatelji od srca za Luku Goluba

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

HUMANITARNA NOGOMETNA UTAKMICA U KUZMICI  -

 

KUZMICA – Na inicijativu Damira Uremovića, Mirka Štimca i Ljiljanje Petrović, njegovih prijatelja i susjeda, pokrenuli su se i pridošli i ostali, a rezultat je ova prva humanitarna nogometna utakmica koja se igrala za prikupljanje pomoći za liječenje mladog nogometaša, 22-godišnjeg Luku Goluba iz Pleternice. - On je obolio od rijetke bolesti Juing sarkoma, tumora maligne prirode na kostima, bolesti koja je uzela velikog maha i danas je u potpuno neizvjesnom stanju, a bori se za svoj život. IMG 4105Njegov djed, poznati nogometni djelatnik i trener Pero Golub otkrio je u inozemstvu kod liječnika jedan lijek s kojim se može pomoći, no lijek je, svaki mililitar te tekućine jako skup i mi smo svi odlučili pomoći. Luka je bio dijete NK Slavije iz Pleternice i najočitiji put za pomoć je bio da se organizira humanitarna nogometna utakmica, jer cijela ta obitelj je cijeli život uz nogomet – istakla je jedna od inicijatora Ljiljana, koja je sa ekipom brojnih prijatelja uspjela organizirati ovu utakmicu. utakmica bi se igrala inače u pleternici, međutim travnjak je u fazi priprema za gostovanje Dinama, pa je prihvaćena ponuda ŠRC Park u Kuzmici.

Sastali su se veteranski sastavi NK „Valis Aurea“ Požega i NK „Prijatelji“ Pleternica koji su svi odreda prijatelji Luke i njegovog djeda Pere Goluba, koji je izveo početni udarac.

IMG 4131Za Valis Aureu igrali su Ivica Andričić, Saša Šijan, Željko Vidmar, Ivica Malnar, Gojko Soldo, Borislav Jukić, Dario Mikić, Dalibor Mikić, Ivica Miletić, Oliver Mautner, Zlatko Gilanj, Tomislav Mandić, Dragan Zovko, Zoran Mršić, Ivica Fliszar, Damir Budimlić, Davor Karan, Perica Oroz, Zdravko Novak, Ivica Živković, Drago Markota, Zdenko Šarić, Tomica Lešković, Josip Mikšik, Petar Živković, Tomica Peharda i Milan Marčinović.

IMG 4133Za Prijatelje igrali su Dražen Majstorović, Ivica Pejnović, Damir Vasić, Senad Smajić, Zlatko Botički, Ivica Olujević, Valentin Bunčić, Nedjeljko Anić, Željko Ivaniš, Ivan Kelemen, Davor Fuček, Iko Budimir, Krešimir Čuljak, Mile Grbeš, Boris Ravlić, Željko Matijević, Ivan Brletić, Stipo Martinović, Stjepan Katić, Kruno Podoljak, Anto Pavličević, Ivica Banović, Petar Čuljak, Željko Ivaniš ll, Josip Dravec, Mladen Itrak, Krunoslav Putrić, Stjepan Vračić i Mijo Jugović. treneri Damir Bognar, Petar Majstorović i Milan Krmar.

Utakmica je završila pobjedom Valis Auree 4:2, a u strijelce su se upisali tri puta Ivica Andričić i Milan Marčinović glavom, a za Prijatelje Valentin Bunčić i Ivica Banović koji je postigao gol s bijele točke.

Nakon utakmice svima su se zahvalili Mirko Štimac i zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić, aa nakon toga je bilo organizirano druženje uz domjenak za sve igrače i organizaciju ove humanitarne utakmice.