Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 02 Siječanj 2012 11:05

Lovro prvorođeni u 2012.

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA DOBILA PRVOG STANOVNIKA U NOVOJ GODINI  -

POŽEGA – Prvo novogodišnje jutro u 2012. godini donijelo nam je prvog stanovnika Požeško-slavonske županije. U 8,35 sati u Općoj županijskoj bolnici Požega rodio se Lovro Šulc, kao prvo dijete majke Valentine i oca Mire iz Čaglina. Mali Lovro je rođen s 3.700 grama i 51 centimetar dužine.  - Dobro se osjećam, sve je prošlo u redu bez ikakvih problema, a i Lovro je dobar, od kako se rodio samo spava – rekla je mlada majka Valentina Šulc.

Ovaj porod je prošao dobro, a majka i dijete se osjećaju dobro. Na staru godinu smo imali čak četiri poroda, a evo danas u Novoj godini jedan u jutarnjim satima. U 2011. godini na ovom odjelu rođeno je ukupno 528 djece, što je manje nego godinu prije kada je rođeno 608 djece. Svi ostali perinatalni podaci na ovom odjelu su odlični, što zahvaljujemo dobroj opremljenosti i novouređenom odjelu rodilišta – istakla je dr. Renata Rališ, specijalista ginekologije i porodništva, voditeljica Službe za ginekologiju i porodništvo.

 Mladu majku i malog Lovru kao prvorođenog u OŽB Požega posjetio je saborski zastupnik i požeški gradonačelnik Zdravko Ronko. On je uz čestitke majci Valentini uručio orhideju i prigodnu knjigu kako odgajati svoje dijete, a za maloga Lovru zlatni lančić s datumom rođenja i novčanu potporu grada Požege. S gradonačelnikom Ronkom posjeti je nazočio i novi zamjenik ministra zdravlja mr. sc. Marijan Cesarik, koji je ujedno obećao da uz cjelokupnu brigu za zdravstvo neće zaboraviti iz koje bolnice i sredine je potekao.

P1022497

 - Godina je počela muški, godina je počela dobro. Vjerujem da će tako biti cijele ove godine. Ovdje su uvjeti vrhunski, izuzetni, dakle zdravstvo je dalo sve što je moglo. Lokalna zajednica, grad Požega i okolne općine i gradovi se trude da stvaraju što je moguće bolje uvjete kako bismo pokušali prebroditi ovu krizu „bijele kuge“ posebno u Slavoniji. Međutim na ovom području Slavonije u krizi je obitelj, brak, u krizi je egzistencija, nezaposlenost je, i koliko god mi pokušavali s lokalne razine potpomoći i obitelj i brak, toliko ćemo zahtijevati i da se šira društvena zajednica uključi sa značajnim doprinosom – rekao je gradonačelnik Ronko.

P1022542

 

Svog prvorođenog stanovnika Lovru Šulca posjetio je i zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, te uz čestitke majci Valentini u ime Požeško-slavonske županije uručio cvijeće i novčanu potporu od 2.000 kuna. Malom Lovri i cijeloj njegovoj obitelji zaželio je puno zdravlja, sreće i veselja u Novoj godini.

Galerija slika