Četvrtak, 16 Svibanj 2013 22:12

Grafiteri dobili novi zid za uređenje

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

NOVO UREĐENI ZID UZ DVORANU GRABRIK USKORO OSLIKAN  -

 

POŽEGA – Suradnjom Turističke zajednice grada Požege i Požeškog sportskog saveza upravo novouređeni zid uz Sportsku dvoranu Grabrik ponuđen je požeškim grafiterima da ga urede. – Turistička zajednica grada Požege osigurala je boje, sprejeve i ostale materijale, a mladi umjetnici grafiteri Dino Soldo i Petar Ivanković uredit će zid s motivima sporta i nazivom Grabrik i grad Požega – rekao je direktor TZ Bruno Horvat.

IMG 9382- Poučeni negativnim iskustvom da se upravo novouređeni zidovi ubrzo išaraju kojekakvim nazivima i crtežima, ovaj novouređeni zid oko dvorane Grabrik smo ponudili mladim grafiterima da se na njemu izraze i ukrase ga. Na taj način svima smo odvojili prostor koji imaju kreativnosti neka ju ovdje pokažu – rekao je Krešimir Pavelić, predsjednik Požeškog sportskog saveza.

IMG 9370Početak rada grafitera došao je pogledati i požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, koji je zadovoljan što je grad prije nekoliko godina nekim represivnim mjerama uspio spriječiti dalju devastaciju uređenih fasada u koju su se uključili i sami građani čuvajući gradska pročelja i fasade. – Jedan od načina da spriječimo taj dio uništavanja fasada je da i otvorimo neke prostore koji bi poslužili za jedno ovakvo izražavanje mladih ljudi. Za to je otvoren i ovaj prostor uz dvoranu Grabrik, na skate parku, na zidu pored stadiona Slavonije, a nastojat ćemo otvoriti još takvih prostora. Na taj način osiguravamo mladim ljudima da ipak iskažu svoju kreativnost, te na taj način i uljepšaju svoj grad – istakao je gradonačelnik Ronko, koji se zanimao za način rada, pa i sam pokušao malo sudjelovati u stvaranju crteža „Grabrik“.