Srijeda, 15 Svibanj 2013 10:06

Požeški osnovci na Festivalu tehničke kulture

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Na poziv Hrvatske zajednice tehničke kulture - organizatora Festivala tehničke kulture i Hrvatskog saveza CB radioklubova, mladi članovi CB radiokluba Sokol i polaznici dviju proljetnih radionica, osnovnoškolci triju osnovnih škola grada Požege (Antuna Kanižlića, Dobriše Cesarića i Julija Kempfa) bili su 11. svibnja sudionici na Festivalu tehničke kulture, održanom u Boćarskom domu u Zagrebu.IMG 0535 54 učenika u pratnji nastavnika u sklopu programa Festivala posjetili su Tehnički muzej te, podjeljeni u dvije skupine, sudjelovali u radionicama na kojima su izrađivali maketu rakete i malog svjetlećeg pauka, dok je starija skupina sudjelovala u edukativnom programu prezentacije radiokomunikacije i orijentacije ARG.IMG 0548

Nakon zajedničkog ručka svi zajedno izrađivali su zmajeve koje su i testirali na travnatom prostoru ispred Boćarskog doma. Sve svoje uratke sretno su ponijeli kući za uspomenu.

Sudjelovanjem na Festivalu i doprinosom članova CB radiokluba Sokol, koji su osim rada s mladima prezentirali i umjeće kuhanja slavonskog čobanca i kotlovine u izvrsnom ozračju organizacije, potvrdili su rad požeške udruge i najavili predstojeće programske aktivnosti. Opravdano povjerenje Hrvatske zajednice tehničke kulture za organizaciju zalog je za nastavak planiranih predstojećih aktivnosti koje CB radioklub Sokol uspješno provodi s mladim polaznicima kroz ljetne edukativne CB radionice u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.