Subota, 04 Svibanj 2013 16:43

Osam medalja za požeške mažoretkinje

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

17. DRŽAVNO NATJECANJE U MAŽORET PLESU U KAŠTELIMA - 

Požeške mažoretkinje su na Državnom natjecanju  koje je ove godine održano u Kaštelima sudjelovale s mlađim juniorkama i seniorima. – Ove godine išli smo na natjecanje u manje kategorija jer je 15 djevojčica imalo prvu pričest. No kao i obično među 20 klubova iz cijele Hrvatske vratili smo se sa puno odličja na ponos našeg grada. Djevojke su se vratile s jednom zlatnom medaljom, pet srebrnih medalja i dvije brončane medalje – istakla je trenerica Marina Mihelčić, nakon povratka iz Kaštela. Natjecanje u kaštelima služilo je kao izlučno za europsko prvenstvo koje se održava u Norveškoj.

Za Norvešku se plasirale i Pleterničke mažoretkinje

Mažoretkinje grada Pleternice su također sudjelovale na Državnom natjecanju u mažoret plesu. Njih već nekoliko godina trenira Maja Lukić koja je osmislila i sve koreografije s kojima su djevojke nastupale. Da bi mažoretkinje mogle odlaziti na ovakva višednevna natjecanja roditelji su osnovali Udrugu mažoretkinja grada Pleternice, koja se brine za svu organizaciju i financiranje, a dio njih ide i kao pratnja te pomažu u sastavljanju rekvizita i scenografije, za kostime, frizure i šminku.IMG 0804

Na natjecanje je putovala ekipa: Barišić Dora, Beljo Josipa, Čakalić Arnea, Dumančić Klara, Kalaica Ana, Kaurinović Leona, Kaurinović Petra, Lucić Anja, Lucić Ena, Marinović Karla, Miličević Katarina, Mirković Rebeka, Mogušar Matea, Peić Magdalena, Praljković Marta, Rotar Doris, Šunjo Sara, Uremović Ena i Uremović Mia.

 - Natjecale su se u kategoriji „grupa s rekvizitima“  i osvojile 3. mjesto i brončane medalje. U tradicionalnom mažoret plesu, u vrlo jakoj konkurenciji od 14 gradova, osvojile su 4. mjesto. U kategoriji „duet s rekvizitima“ u juniorskoj konkurenciji, Sara Šunjo i Dora Barišić osvojile su 3. mjesto, a u seniorskoj konkurenciji „sola s rekvizitima" Anja Lucić je također osvojila 3. mjesto, te na taj način i kvalifikacije za europsko prvenstvo  u Norveškoj – istakla je Stela Lucić iz pleterničkih mažoretkinja.