Srijeda, 01 Svibanj 2013 10:38

Za kvalitetnije pripreme sportaša

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEŠKI SPORTSKI SAVEZ UREDIO TERETANU U DVORANI GRABRIK  -

 

IMG 7357POŽEGA – Kako Sportska dvorana Grabrik iz dana u dan dobiva potpuno novi izgled, novom termoizolacijskom fasadom, uređene svlačionice i kupatila, kao slijed prve faze uređenja došla je i novo uređena i spravama opremljena teretana. Uređena je u jednoj pomoćnoj prostoriji i ostavi, koja godinama zapravo nije služila ničemu, a danas je to jedna svijetla točka u cijeloj dvorani, gdje će požeški sportaši moći raditi na svojoj boljoj pripremi i kondicijskoj pripremi.

IMG 7362U ime 72 sportske udruge koje čine Požeški sportski savez, predsjednik Krešimir Pavelić, zahvalio se gradonačelniku Zdravku Ronku na potpori koji je dao kada se kretalo u uređenje dvorane. - U početku su to bili samo radovi planirani u iznosu od 156 tisuća kuna, no kasnije su se otvarale nove potrebe, tako da je samo u ovu prvu fazu do sada uloženo milijun kuna. Stanje dvorane je bilo loše jer se u nju nije ulagalo proteklih 30 godina. Teretana će služiti sportašima da bi produžili svoj trening i doprinijeli svojoj boljoj spremnosti. Teretana će služiti svim našim članicama i želimo pokazati dobrodošlicu svima koji su zainteresirani u njenom korištenju – istakao je Pavelić koji se zahvalio Zvonku Papak iz Njemačke koji je pripremio donaciju sprava za teretanu i Tomislavu Čabraji iz Vidovaca koji je bez naknade otišao do Njemačke i organizirao dovoz sprava.

IMG 7372Otvorenju teretane nazočio je zamjenik ministra zdravlja mr. sc. Marijan Cesarik i požeški gradonačelnik Zdravko Ronko te stotinjak sportaša iz požeških košarkaških, odbojkaških, rukometnih klubova, te ostalih sportskih udruga. – Požeški sport bilježi izuzetne rezultate u posljednje dvije, tri godine i možemo reći da doista idemo naprijed i da jedan relativno manji grad u Hrvatskoj daje puno bolje rezultate od većih gradova. To je ono što je potaklo gradsku upravu da razmišlja kako da ostvarimo i osiguramo još bolje uvjete – rekao je gradonačelnik Ronko, napominjući da je još problem jedno vozilo za prijevoz sportaša na gostovanja, koje se upravo rješava u zajedničkoj akciji grada Požege, Požeškog sportskog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora.