Nedjelja, 28 Travanj 2013 12:45

Knjižnica, čitaonica i internet za 400 članova

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

LIPIČKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI DODIJELJEN DODATNI PROSTOR  -

 

LIPIK - Gradska knjižnica i čitaonica Lipik dobila je na korištenje dodatni prostor pa je tako konačno riješen njen najveći problem. - Do sada smo koristili 67 četvornih metara prostora što je premalo za knjige s kojima raspolažemo i aktivnosti koje provodimo. Zbog toga ovdje imamo posloženo 8.000 komada knjiga a još 3.000 smo prisiljeni držati na tavanu. Grad nam je sada dao na korištenje dodatna 63 četvorna metra tako da će nam ubuduće biti lakše – rekla je ravnateljica knjižnice Jasna Molnar Kukić.

   IMG 0298Lipička knjižnica je s radom počela u ožujku 2007. godine i to u prostoru zgrade Multikulturalnog centra u kojemu je smješteno i nekoliko udruga. Nakon što su korisnici programa međugeneracijske solidarnosti preseljeni u prostor bivšeg HCK-a, knjižnica je na korištenje dobila njihov prostor. - Osim što u knjižnici građani mogu posuđivati knjige, mi im ovdje nudimo i različite tiskovine, kao i mogućnost korištenja interneta. Zbog toga je ovdje uvijek puno djece koji s interneta 'skidaju' podatke za školu ili jednostavno, igraju igrice. I knjižnica, i čitaonica i internet i moj ured bili su u jednoj prostoriji što je svima otežavalo rad. Novi prostor bit će namijenjen prije svega djeci i raznim sadržajima za njih kao što su predavanja, radionice i slično – dodala je ravnateljica.

   Gradska knjižnica i čitaonica Lipik službeno ima preko 400 članova od kojih je 240 aktivnih. Taj broj neprestano raste zbog čega ravnateljica ističe kako je dodatni prostor koji su dobili na korištenje ipak samo privremeno rješenje. - Ovaj prostor će nam biti dovoljan u slijedećih dvije ili tri godine i stoga treba početi raditi na trajnom rješenju za knjižnicu. Već sada postoje osmišljena dva projekta. Po jednom bi se knjižnica preselila na kat iznad Doma zdravlja a drugi predviđa gradnju novog objekta kraj vatrogasnog doma. Buduća gradska uprava bi se trebala što prije odlučiti što učiniti jer vrijeme brzo prolazi i sadašnji prostor će za knjižnicu opet biti neadekvatan – istakla je Jasna Molnar Kukić.         (vm)