Nedjelja, 28 Travanj 2013 12:00

Zaljubljenici u stara vozila imaju svoj kutak

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

OLDTIMER KLUB „TROPHY“ POŽEGA U NOVOM PROSTORU  -

 

POŽEGA – Kao najljepši poklon za obilježavanje svoje pete godine postojanja članovi požeškog Oldtimer kluba „Trophy“ dobili su na korištenje od grada Požege prostor za svoj rad i okupljanje članova. Vrijedni članovi, njih 30-tak uredili su prostor, obilježili ga svojim klupskim obilježjima, amblemima i peharima koje su osvojili na smotrama oldtimera i natjecanja diljem Hrvatske.

Predsjednik kluba Željko Petrnac podsjetio je na kratku povijest i nastanak kluba, njegovo djelovanje kroz razne smotre i natjecanja oldtimera, te posebno na dvije organizirane priredbe „Trophy Zlatnom dolinom“ koje su proglašene najbolje organiziranim priredbama takve vrste u široj regiji. Trophy 2013. najavljen je za kolovoz ove godine. - Klub je osnovan isključivo radi promicanja i razvitka, unapređenja prikupljanja i očuvanja svih vrsta cestovnih vozila i radnih strojeva, kako bi se spriječilo njihovo propadanje i uništavanje, te predstavljanje prikupljenih vozila kao baštine tehničke kulture s područja grada i županije. U klubu djeluju četiri sekcije, sekcija radnih strojeva, sekcija motocikala, sekcija automobila i sekcija bicikala.

IMG 7028- Vidi se da je ovaj klub već odrastao, kako po njihovih tridesetak članova i preko stotinu starih vozila, od bicikla, motocikla, radnih strojeva automobila, a podsjećaju nas na dio naše povijesti. Jučer su naši stari, naši prethodnici mislili da je to vrhunac tehnike i znanja, a evo za ove mlađe danas to su jednostavni strojevi prema onome što danas imamo. Dobro je da se na toj staroj baštini nadahnjuju novi naraštaji. Vi ste ti koji se i uz vaš entuzijazam, odricanja, dakako i novca, trudite da nam to približite, sva ta vozila sačuvate od propadanja. Grad će vas i dalje poticati i biti uz vas jer to je dobro da ima u našem gradu, to je ono što promovira naš grad u drugim sredinama – rekao je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko na svečanosti otvorenja novog prostora.