Subota, 20 Travanj 2013 14:29

Kviz iz lektire i sportske igre

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

KUTJEVAČKA OŠ ZDENKA TURKOVIĆA ORGANIZIRALA  -

 

KUTJEVO – Prošlog tjedna u OŠ Zdenka Turkovića realizirani su kviz iz lektire i natjecanja u sportskim igrama učenika 1. - 4.r. Osim učenika matične škole uključilo se i devet pripadajućih područnih škola. Sve je ostvareno u velikoj suradnji s roditeljima, a velika potpora bio je ravnatelj Miljenko Crnjac.

P4120076Cilj kviza iz lektire bio je poticaj učenika na što veći interes za čitanje knjiga, jer kvalitetno čitanje je izuzetno važno i temelj je stjecanja novih znanja u daljnjem školovanju i životu.

- Kviz iz lektire povezali su uz Dan darovitih učenika koji se obilježava 21. ožujka, a sportske igre uz Svjetski dan zdravlja, 7. travnja – kaže organizatorica Martina Škorvaga Zagrajšek, dipl. učitelj mentor.

Tako su učenici prvih razreda odgovarali na pitanja iz djela: Crvenkapica Braće Grimm; Pale sam na svijetu Jensa Sigsgaarda te djela Tri medvjeda i gitara Ljudevita Bauera. Učenici drugih razreda odgovarali su na pitanja iz djela Ružno pače i Djevojčica sa žigicama Hansa Christiana Andersena te na pitanja iz djela Poštarska bajka Karela Čapeka. Učenici trećih razreda odgovarali su na pitanja iz djela Vlak u snijegu Mate Lovraka; Čudnovate zgode šegrta Hlapića Ivane Brlić Mažuranić te djela Bijeli jelen Vladimira Nazora.

Učenici četvrtih razreda odgovarali su na pitanja iz djela Šuma Stiborova i Regoč Ivane Brlić Mažuranić te iz djela Družba Pere Kvržice Mate Lovraka.

Sportskim natjecanjima nastojali su naglasiti važnost sporta za ljudsko zdravlje i povećati interes učenika za bavljenje sportom. Pojedinačne sportske igre (skakanje u vreći, preskakivanje vijače i povlačenje konopa) te skupne sportske igre (mali nogomet i graničar) privukle su veliku pažnju učenika. Organizator sportskih igara je bio učitelj razredne nastave Ivo Marković.