Ponedjeljak, 08 Travanj 2013 12:53

Prvo mjesto na Europskom prvenstvu

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

NOVI USPJEH ZA POŽEŠKI TWIRLING KLUB  -

 

POŽEGA – Proteklog tjedna ekipa od 23 djevojke i jednog mladića požeškog Twirling kluba natjecala se u Amsterdamu na Europskom prvenstvu MBT twirling. Natjecali su se u solo i duo kategorijama, dans i grupnim koreografijama do 8 učesnika, a najveći uspjeh ostvarili su u kategoriji show corps, velikoj kategoriji sa 24 učesnika, gdje su osvojili prvo mjesto, zlatne medalje i pehar. Na ovom trodnevnom prvenstvu učestvovalo je 19 europskih zemalja. Nakon povratka primio ih je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko u gradskoj vijećnici i čestitao na uspjehu te zahvalio što pronose dobar glas o Požegi i Hrvatskoj.

Na prijemu su uz trenericu i voditeljicu Marinu Mihelčić bile i Nataša Ledić koreografkinja, te Brigita Rajčan, Adrijana Jurić, Lorena Jakobović, Maja Lukić, Dijana Pavliček i Ivan Marinović, jedini mladić koji sudjeluje u twirling plesu i koji je prvi puta bio na ovakvom velikom natjecanju.

Marina Mihelčić se zahvalila gradonačelniku na potpori koju im uvijek daje te ga izvijestila o kandidaturi koja je prihvaćena od Europske federacije mažoretkinja, da se slijedeće godine održi Europsko prvenstvo u mažoret plesu u Hrvatskoj, a da grad domaćin bude Požega. – To je ponovno veliko priznanje za nas i grad Požegu. Dokazali smo se da možemo organizirati i takva velika natjecanja na kojima bude i 1.500 natjecatelja, kao ESDU prije dva mjeseca, koje je proglašeno kao najbolje organizirano do sada. Ove godine na Europskom prvenstvu u Norveškoj preuzet ćemo zastavu kao slijedeći nositelji organizacije Europskog prvenstva. Tri četiri dana očekujemo mlade ljude i njihovu pratnju iz 19 zemalja Europe i drago mi je da će to Požega imati prilike vidjeti – istakla je Marina Mihelčić.