Nedjelja, 31 Ožujak 2013 16:36

Kreativne tehničke radionice

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEŠKA OSNOVNA ŠKOLA ANTUNA KANIŽLIĆA  -

 

IMG 5290POŽEGA – Požeška OŠ Antuna kanižlića ponovno je bila domaćin Kreativnih tehničkih radionica, ovaj puta dvije koje organiziraju Hrvatska zajednica tehničke kulture, Hrvatski savez CB radio klubova i CB radio klub Sokol Požega.

Ovaj puta su učenici u jednoj radionici izrađivali LED čestitke obasjane svjetlećom diodom raznih boja koje su osvjetljavale motiv graviran na plastičnoj pločici. IMG 5303Učenici su sami gravirali Uskrsni motiv i svjetleću pločicu ubacili u čestitku te dobili lijepi efekt svjetleće čestitke. Na drugoj radionici učenici su izrađivali Svjetleću sovu, stolnu svjetiljku od drveta kojoj oči svijetle i pogodna je za dječju sobu. Na obje radionice učenici su upotrebljavali alate za obradu drveta, graviranje, upoznali se sa strujnim krugom, rabili lemilicu i druge alate, te uspješno napravili zanimljive predmete koje su ponijeli svojim kućama.

IMG 5293Vrlo aktivni tajnik požeškog CB kluba Đuka Pelcl organizirao je i za novouređenu informatičku učionicu donaciju jednog računala kojega je donirao savez CB radioklubova. Na poklonu se zahvalila Marija Samardžić, ravnateljica Kanižlićeve škole. Tajnik Pelcl svim učenicima koji su pohađali radionice najavio je i besplatan izlet u Zagreb u travnju, posjet Zajednici tehničke kulture, Tehničkom muzeju i kino predstavi.