Ispiši ovu stranicu
Petak, 22 Ožujak 2013 11:49

Koje opasnosti vrebaju u prometu

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

PRVAŠIĆI SUDJELOVALI U PROMETNOJ EDUKACIJI VIDI i KLIKNI  -

 

IMG 4808POŽEGA – Učenici prvih razreda požeške Osnovne škole Dobriša Cesarić sudjelovali su u prometnoj edukativnoj akciji koju u suradnji s Ministarstvom prosvjete provodi Hrvatski auto klub. – Ovo je projekt Vidi i klikni, za koji HAK ima licencu i provodi je na području Hrvatske za djecu predškolske dobi u vrtićima i učenike prvih razreda u osnovnim školama. Projekt je proveden na zagrebačkom području a sada idemo po ostalom dijelu hrvatske.

IMG 4811Cilj je da se djeca koja prvi puta samostalno kreću u promet nauče kako se ponašati mu prometu i kako prepoznavati opasnosti – rekao je Mladen Matković, stručni suradnik u HAK-u za edukaciju i prometnu preventivu. Djeca su prošla kroz četiri tematske cjeline, prolazak ulicom, prelazak preko obilježenog pješačkog prijelaza sa semaforom i bez semafora, prelazak ulice gdje nema pješačkog prijelaza, vožnja u automobilu uz korištenje sjedalice.

IMG 4822Za sudjelovanje u projektu djecu je posebno motivirala vožnja u malom elektro autiću u kojem su montirane sigurnosne sjedalice, a djeca su mogla vidjeti koje su posljedice na lutki koja se vozila u automobilu bez sjedalice i kako djeca sa sigurnošću prolaze sva događanja u automobilu ako sjede u sjedalici.