Srijeda, 20 Ožujak 2013 17:13

Ponovno najbolji na regionalnim natjecanjima

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

PLASMAN UČENIKA TEHNIČKE ŠKOLE NA DRŽAVNA NATJECANJA  -

 

POŽEGA – Na nedavno završenim međužupanijskim i regionalnim natjecanjima, kako stručnim, tako i sportskim, učenici Tehničke škole zajedno sa svojim mentorima ponovno zauzimaju najbolja mjesta i plasman na državna natjecanja. – Sa svakim odlaskom učenika tehničke škole na državna natjecanja mi moramo biti zadovoljni, i odati priznanje učenicima i mentorima na njihovom trudu. Često su naši učenici i hendikepirani zbog uvjeta koje škola nema u odnosu na druge škole kada su u pitanju natjecanja na državnoj razini. Drago mi je upravo da neki učenici pokazuju kvalitetu u kontinuitetu, te da u svemu učestvuju i učenici trogodišnjih programa. Tehnička škola je pokazala i zavidan uspjeh u sportskim natjecanjima – rekao je ravnatelj Vedran Neferović koji očekuje dobar uspjeh i na državnim natjecanjima.

IMG 4737Na 10. Regionalnom natjecanju iz osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici učenik Karlo Paić iz 2. razreda osvojio je plasman na državno natjecanje koje će se održati u Našicama. – Do sada smo svih godina sudjelovali na regionalnom natjecanju, a sada je Karlo osvajanjem drugog mjesta izborio plasman na državno natjecanje. Na natjecanju 150 minuta rješavaju teoretski dio koji sadrži pitanja iz tri predmeta, a na praktičnom dijelu natjecanja mora spojiti jedan elektro sklop – istakla je mentorica Ivanka Krsnik Čevapović, a Karlo kaže da mu to nije bilo preteško. - Pripremao sam se za natjecanje, ali ne ništa pretjerano. To me zanima.

IMG 4739Josip Ribić, učenik 3. razreda je na regionalnom natjecanju za elektroinstalatere osvojio prvo mjesto, te tako ostvario plasman na državno natjecanje koje će se ove godine održati na Braču. – Kako nemamo puno učenika koji se školuju za elektroinstalatere ovaj uspjeh je time i veći. Uz teorijski dio na praktičnom dijelu su spajali električne instalacije rasvjete i utičnica za koji su imali 3,5 sata – istakao je mentor dipl. inž. elektrotehnike Marijan Živković.

IMG 4743I drugu godinu za redom plasman na državno natjecanje osvojio je Romario Vijačkić, učenik 4. razreda, smjer računalni tehničar u strojarstvu, sada maturant. On je na regionalnom natjecanju u strojarskim konstrukcijama osvojio prvo mjesto i ovaj puta uz pomoć svoje mentorice, dipl. inž. strojarstva Mirjane Pavlović koja je pohvalila učenika. - Držano natjecanje održat će se u Tehničkoj školi u Zagrebu. Biti dvije godine za redom na državnom natjecanju veliki je uspjeh, jer susreće se sa najboljim iz Hrvatske.

Romario kojemu je želja da maturira i upiše se na strojarski fakultet zahvaljuje svojoj mentorici koja mu je bila velika podrška, ali i ostalim profesorima i kolegama u razredu. – Par dana prije natjecanja sam imamo i zdravstvenih problema, pa me je ovaj uspjeh malo i iznenadio. No rezultat se pokazao kao odličan. To mi je ujedno i dobra motivacija za dalje školovanje u strojarskoj struci.

IMG 4749Plasman na državno natjecanje ostvarila je i malonogometna ekipa Tehničke škole, koja će u svibnju putovati u Poreč i susresti se sa najboljim malonogometnim ekipama srednjih škola. - Ovo je prvi puta da naša ekipa ide na državno natjecanje, a svi učenici su veliki zaljubljenici u nogomet – kaže zadovoljni mentor, vrlo mladi Marko Hruška, prof. kineziologije, kojega smo i mi novinari jedva prepoznali među učenicima. – U ekipi nas ima od 1. do 4 razreda, a svi učenici imaju iskustva u nogometu jer uglavnom od malih nogu treniraju u gradskim klubovima – istakli su Tomislav Valentić, iz 4. razreda, veznjak koji igra i za mladu ekipu pleterničke Slavije, te golman Anto Vasić, koji igra u požeškoj Slavoniji.