Ponedjeljak, 18 Veljača 2013 09:44

Darivali srce građanima

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

DNEVNI BORAVAK I POMOĆ U KUĆI POŽEGA, JAKŠIĆ BRESTOVAC - 

POŽEGA – Korisnici Dnevnog boravka i pomoći u kući za grad Požegu, općine Jakšić i Brestovac na Valentinovo su građanima Požege darivali srce i slatkiše.

 - Naši korisnici su to sami izrađivali na likovnim radionicama u sklopu Dnevnog boravka. Pri izradi pomagala nam je poznata požeška slikarica Anita Grbavac Jakobović, koja već neko vrijeme dolazi u naš boravak i pomaže u kreativnim radionicama. Posjetili smo i dječje vrtiće gdje smo za djecu izveli i jednu točku koju smo pripremili, malo se družili sa djecom, a i oni su nama prikazali što znaju o ljubavi i Valentinovu – istakla je Irena Martinek, voditeljica programa, koja dodaje da svakog dana u Dnevnom boravku za starije sugrađane boravi do 25 korisnika a u pojedinim radionicama, kao i ovoj uključi se desetak i više korisnika. Zajedno sa 8 geronto domaćica, pomoćnim radnicima i medicinskom sestrom obilaze oko 200 korisnika u njihovim domovima. Oko stotinu korisnika, najčešće samačkih domaćinstava je na području grada Požege, a po pedeset s područja općina Brestovac i Jakšić.

- Ovo je jedan prekrasan rad koji su uradile „djevojčice“ kako ih ja zovem, jer ne mogu ih zvati bake, na kreativnoj radionici koju provodimo od prošle godine. Kako je bilo posebno lijepo u radionici za Božić, kako smo se radovali savkom susretu, odlučili smo izraditi srceta za Valentinovo. Rad se odvija uz pjesmu i veselo druženje, ne pričamo o bolestima, nego samo vedro i veselo. Rezultat je da danas šetamo po gradu i darivamo naše sugrađane sa srcetima i bombonima. Mada ljudi nisu navikli da im se nešto daje, vrlo radosno su prihvaćali ovaj poklon – rekla je Anita Jakobović Grbavac i najavila novu radionicu za Uskrs.