Subota, 16 Veljača 2013 10:31

Kako izraditi LED čestitku za Valentinovo

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

RADIONICA ZA MLADE TEHNIČARE POŽEŠKIH ŠKOLA  -

 

POŽEGA – Mladi tehničari, učenici triju požeških osnovnih škola dobili su priliku da sudjeluju u projektu izrade LED čestitke, svjetleće čestitke, a kako je upravo dolazilo Valentinovo, izrađivali su prigodnu čestitku u obliku dva srca. Pokrovitelji ove radionice su bili CB radio klub Sokol i Hrvatski savez CB radio klubova, a organizator Hrvatska zajednica tehničke kulture. Domaćin cijelog projekt je bila OŠ Antuna Kanižlića u čijim učionicama su učenici marljivo radili na graviranju pločice i spajanju strujnog kruga s LED diodom, te na kraju dobili vrlo atraktivnu svjetleću čestitku.

IMG 2064- Zahvaljujući nizu projekata koji radimo s školama Hrvatska zajednica tehničke kulture nas je prepoznala i nagradila sa provođenjem ovakve jedne radionice koja se provodi u zagrebačkim školama. Sada probijamo led i nadam se da će ovakve radionice i ubuduće funkcionirati u sve tri škole. Ovdje imamo po deset učenika iz svake škole – rekao je Đuka Pelcl, tajnik CB radio kluba Sokol Požega i predsjednik Hrvatskog saveza CB radio klubova.

- Na ovoj radionici smo prvo obradili strujni krug budući da je to temelj čestitke, a spojem strujnog kruga u kojem je svjetleća dioda dobivamo svjetlo koje osvjetljava gravirani crtež. Svaki učenik koji napravi čestitku s ponosom će ju ponijeti kući. Hrvatska zajednica tehničke kulture u nekoliko radionica izrađuje još neke predmete, kao svjetleću sovu, noćnu lampu - istakao je Bojan Florijani iz HZTK.

Drago nam je da su se djeca okupila na ovoj radionici i svoje slobodno vrijeme koriste za spoj tehnike i svoje ljubavi. Važno je da su oni došli ovdje željni pokazati svoju kreativnost, poslušati predavača, otkriti nove stvari. I u buduće ćemo poklušati organizirati ovakve radionice prije svega zahvaljujući Đuku Pelclu iz radio kluba Sokol - dodala je Marina Mirković, tajnica Zajednice tehničke kulture županije.