Utorak, 12 Veljača 2013 12:44

6. Kvalifikacijski turnir u plesu Hrvatske

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

DOMAĆIN POŽEGA I PLESNI STUDIO MARINE MIHELČIĆ  -

 

POŽEGA – Ovog vikenda u Sportskoj dvorani Grabrik održat će se dvodnevna manifestacija 6. Kvalifikacijski turnir u plesu za Hrvatsku, ali i zemlje iz okruženja koje nemaju svoje kvalifikacijske turnire, nego plasman na Svjetsko prvenstvo osiguravaju na ovakvim otvorenim turnirima. Domaćin ove godine je grad Požega i Plesni studio Marine Mihelčić, istakao je na tiskovnoj konferenciji povodom najave održavanja turnira Alen Petelinc iz ESDU, Svjetske plesne organizacije sa sjedištem u austrijskom Klagenfurtu. U Požegi se očekuje preko 1.000 plesača iz nekoliko zemalja, a po prvi puta očekuju se i plesni timovi iz Rusije, koji su se uključili u natjecanje koje provodi ova plesna organizacija. Svi koji se kvalificiraju već u svibnju natjecat će se na Svjetskom prvenstvu u Poreču. Petelinc je najavio i stručne timove sudaca na natjecanju koji dolaze sa svjetske plesne scene, a suci dolaze iz Engleske, Belgije i Italije. Posebnu zahvalu uputio je gradu Požegi i gradonačelniku Zdravku Ronku koji je prihvatio pokroviteljstvo ove velike plesne manifestacije i financijski pomogao njeno održavanje.

 

Kako Plesni studio Marine Mihelčić obilježava ove godine i 30. godišnjicu djelovanja, upravo ovakva velika međunarodna plesna manifestacija bit će kruna i posebno priznanje. U Požegi se očekuje preko tisuću natjecatelja, pa su svi smještajni kapaciteti na području županije popunjeni cijeli vikend, a dvodnevni i trodnevni boravak svakako će pomoći i požeškim poduzetnicima u poslovanju, istakla je Marina Mihelčić, koja se nada odličnom uspjehu domaćih plesača, koji već nekoliko godina na ovakvom natjecanju ostvaruju dobre rezultate i plasman na svjetsko natjecanje. Zahvalu za podršku Plesnom studiju u ovako velikoj organizaciji plesne manifestacije dala je požeškom gradonačelniku te zaželjela da što više priznanja uruči upravo požeškim plesačima.

 

ESDU kvalifikacijski turnir održat će se u dane vikenda, 16. i 17. veljače, od jutarnjih do večernjih sati u Sportskoj dvorani Grabrik. Ulaznice za sve ljubitelje plesa osigurane su po vrlo povoljnim cijenama u pretprodaji. Marina Mihelčić se zahvalila i svim sponzorima te medijskim pokroviteljima na promociji ovog natjecanja, a jedan od medijskih pokrovitelja je i tjednik Kronika požeško-slavonska.