Petak, 01 Veljača 2013 13:00

Uspješno promovirali Požegu i domovinu

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA POVIJESNE POSTROJBE TRENKOVI PANDURI  -

POŽEGA – Na redovnoj godišnjoj Skupštini Povijesne postrojbe Trenkovi panduri doznali smo o velikim aktivnostima 15-tak članova ove udruge, koji su ime grada Požege, ime cijele naše domovine i ime baruna Trenka pronosili diljem Hrvatske i Europe. U prošloj godini tako su nastupili na čak 52 različite manifestacije od jadranskih do kontinentalnih mjesta, a gostovali su u Njemačkoj i Mađarskoj. Trenkovi panduri domaćini su i okupljanja povijesnih postrojbi iz cijele Hrvatske i nekoliko europskih zemalja kada za Dan grada i proslavu Grgureva ugoste dvadesetak povijesnih postrojbi.

Dosta aktivnosti su prošle godine usmjerili i na uređenje svojih prostorija u Sokolovoj ulici, koje su dobili od grada Požege a koje su uređivali uglavnom dobrovoljnim radom. Pohvale za svoj ukupni rad i prezentaciju grada Požege dobili su od gradonačelnika Zdravka Ronka koji im je obećao potporu i u slijedećem razdoblju.

- Posebno me raduje što ste radili ono za što ste se i osnovali. I dok je to tako, dok radite upravo ono što je u skladu sa Statutom i vašim pravilnicima, dotle će sigurno ovo društvo ići naprijed i ostvarivati rezultate na ponos grada Požege i vas članova. Očekujem da ćete tako i nastaviti, a grad Požega i ovaj gradonačelnik bit će uz vas. Imat ćete sigurnu potporu za sve vaše aktivnosti, kojih je sve više u vašem programu i kojega ćemo podržati – istakao je gradonačelnik Ronko.

Za slijedeću godinu planovi su još i veći, a stalni je uređenje i popuna originalnih uniformi i dijelova opreme, koji su danas skupi jer se izrađuju kao replike originala.