Ponedjeljak, 15 Lipanj 2020 09:01

HPD Gojzerica priredili igre u prirodi za djecu – ''Danas smo uživali na Papuku!''

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

HPD Gojzerica Požega i planinarska sekcija ''Pegaz'' Katoličke osnovne škole organizirali su igre za djecu u prirodi u nedjelju 14. lipnja, kako bi ih malo odvukli od raznih vrsta ekrana. Djecu su pratili roditelji pa se nakupila veća skupina od oko 50-tak planinara.  - Prvo su malo hodali. Nekima je išlo lakše, nekima malo teže, a neki su dio puta proveli na tatinim ramenima. Kada su se smjestili, mogao je početi program… Prvi na redu bio je obilazak tri obližnja izvora, koja se nalaze u krugu od 500 metara  – termalni izvor, izvor Dubočanke i izvor Gospe od suza.  Nakon obilaska krenule su igre – bacanje kamena s ramena, skakanje u vrećama, planinarski memory, utrka s balonima... ''Nećemo vam sve otkriti, već nam sljedeći puta i vi dođite'' – rekla je Anita Savić, voditeljica Sekcije za rad s djecom u Gojzerici, organizator ovih igara za djecu. U nekim igrama su se okušali i veliki.

Nakon što su se iscrpili igrama, vodiči su naložili vatru kako bi se djeca i roditelji okrijepili pravom planinarskom hranom – slaninom i kobasicama sa štapa. Našlo se tu i sljezovih kolačića i hladne izvorske vode za ugasiti žeđ. Trebalo je puno toga pojesti  i popiti kako bi se vratila potrošena energija.

Za kraj organizirano je povlačenje užeta. Bilo je tu puno smijeha i dvije-tri suzice. Po završetku igara, svi su nagrađeni finim čokoladicama, koje je sponzoriralo požeško Zvečevo.

Na putu kući dogovoren je ponovni susret. Borovnice nas čekaju!