Srijeda, 03 Lipanj 2020 18:50

Na Poljoprivredno-prehrambenoj školi počele obrane završnih radova i pripreme za upis u novu školsku godinu

Ocijeni sadržaj
(28 glasova)

POŽEGA - Poljoprivredno-prehrambena škola u Požegi unatoč problema s korona virusom i epidemijom uspješno privodi kraju ovu školsku godinu. – Tijekom ovog tjedna učenici brane završne radove i sve se odvija prema planu. Od idućeg ponedjeljka smo onda svi usmjereni prema upisima u iduću školsku godinu – kazala je ravnateljica škole Marija Mršo Rajić.

Od ponedjeljka započela je obrana završnih radova za jednog kandidata za zanimanje pomoćni cvjećar, četiri kandidata za zanimanje mehaničar poljoprivredne mehanizacije, pet kandidata za zanimanje voćar, vinogradar, vinar, šest kandidata za zanimanje poljoprivredni tehničar-fitofarmaceut i osam kandidata za zanimanje agroturistički tehničar. Još sedam kandidata za ovo zanimanje završni rad je branilo u utorak. Četiri kandidata za zanimanje prehrambeni tehničar završni rad je branilo u ponedjeljak a sedam u utorak.
Danas kroz završni rad svoje znanje je trebalo pokazati sedam kandidata za zanimanje mesar. Sutra je na rasporedu obrana završnih radova za četiri kandidata za zanimanje pekar, dok će još četiri kandidata za ovo zanimanje svoje radove braniti u petak, 5. lipnja. Također u petak svoj će rad braniti jedna kandidatkinja za zanimanje pomoćni pekar.
I dok jedni završavaju školovanje u Poljoprivredno-prehrambenoj školi, osnovci bi se u nju tek trebali upisati. - Bitnih promjena u odnosu na ovu školsku godinu u idućoj neće biti. Planiramo u prve razrede upisati 110 učenika a jedina novina je da, nakon kratke stanke, vraćamo zanimanje pomoćni cvjećar. Tu bi trebali upisati pet učenika. Prošle godine smo bili vratili zanimanje pomoćni pekar, a to su dva zanimanja u koje se mogu upisati i djeca s poteškoćama u razvoju. Inače, mi smo prošle godine za učenike prvih razreda imali stipendije ali još ne znam da li će tako biti i ove godine, nemamo još potvrdu iz županije – dodala je ravnateljica Mršo Rajić.
Oni koji se žele upisati u ovu školu mogu se prijaviti do 24.srpnja a dan kasnije bit će objavljena ljestvica. Koja su mjesta ostala slobodna za sve škole znat će se 12. kolovoza a jesenski upisni rok trajat će od 21. kolovoza do 1. rujna.

(v.m.)