Srijeda, 03 Lipanj 2020 09:40

Odgođeno ocjenjivanje kvalitete vina u Kaptolu održat će se 8. srpnja

Ocijeni sadržaj
(23 glasova)

13. ŽUPANIJSKO  OCJENJIVANJE  VINA  "VINO - KAP"  KAPTOL  2020.  -

KAPTOL - Udruga vinogradara, vinara i voćara  "VINO - KAP"  Kaptol ipak neće prekinuti tradiciju, već će i ove godine organizirati 13. po redu Županijsko ocjenjivanje  vina, u nešto malo kasnijem terminu. Zbog epidemije Corona virusa i zabrana  održavanja manifestacija i okupljanja većeg broja osoba, odgodili su ovogodišnje  ocjenjivanje vina  "Vino – Kap" 2020. u planiranom datumu u svibnju mjesecu. Organizator je u dogovoru sa članovima komisije donio odluku da  se  ipak ove  godine organizira, ali samo 13. Županijsko ocjenjivanje vina i to u srijedu  8. srpnja  2020. Uslijed kratkoće vremena a još i dalje nejasne epidemiološke situacije ove  godine, ocijeniti će se sva vina ( bijela, crvena, pjenušci ) samo iz Požeško-slavonske županije, ove godine izuzetno bez međunarodnog ocjenjivanja i vina Pinot sivi kao posebne sorte na ocjenjivanju.

Uzorci vina moraju imati svi odgovarajuću analizu koju izrađuje Veleučilište u Požegi,  - vinski laboratorij u Podgorju, u terminu od  8.06. – 26.6. 2020 . u vremenu od 7 – 14,00 sati, a svi uzorci komisiji moraju biti predani zaključno sa  3. srpnja ( petak ) u Kaptolu.

 - Ocjenjivanje će biti organizirano pod pokroviteljstvom Županije požeško-slavonske i Općine Kaptol, a proglašenje ocjena i nagrada će biti upriličeno na ovogodišnjoj manifestaciji "Pudarijada" u Kaptolu krajem rujna, ukoliko epidemiološke okolnosti budu dozvoljavale održavanje velikih manifestacija na otvorenom prostoru - istakao je predsjednik Udruge Vino-Kap Ferdinand Novak.