Nedjelja, 24 Svibanj 2020 09:59

U zagrebačkom Muzeju vlakića Backo Mini Express besplatni ulaz svim posjetiteljima u utorak, 26. svibnja 2020 od 10 do 18 sati

Ocijeni sadržaj
(20 glasova)

Poklon za „normalizaciju“ života nakon korona pandemije  -

Muzej vlakića Backo Mini Express - peta najveća maketa željeznice Europe, jedan od najposjećenijih turističkih sadržaja u Zagrebu prije korona pandemije, od utorka 26. svibnja iznova otvara svoja vrata za sve velike i male ljubitelje vlakova. Muzej se nalazi u Gundulićevoj ulici br. 4. u Zagrebu.

Ovaj turistički raritet jugoistočne Europe, kojega godišnje posjećuje više od 20 tisuća turista, svoj rad nakon mjera borbe protiv Covida 19, otvaranje i početak rada – započinje velikim poklonom za sve posjetitelje: besplatnim ulazom u utorak, 26. svibnja od 10 do 18 sati.

kolosjek 2Muzej vlakića Backo Mini Express plod je četverogodišnjeg marljivog rada petorice Zagrepčana, te projekt koji je gotovo 85 posto hrvatski proizvod i inovativnih rješenja. Maketa se sastoji od 1.500 metara tračnica kojima prometuje 150 vlakova na više od 350 četvornih metara muzejskog eksponatskog prostora. Od sadržaja koje izdvajamo za sve naše posjetitelje od utorka 26. svibnja svakako je maketarsko „srce Zagreba“ – znači sami centar glavnog hrvatskog grada u umanjenom prikazu – najavio je u povodu početka rada Muzeja nakon izolacijskih mjera i besplatnog ulaza Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe.

Od utorka 26. svibnja, baš kao i u stvarnom svijetu, maketom se iznova kreću, uz vlakove, brojni mini automobili, autobusi, kamioni, ali i pješaci koje pokreće indukcijska struja, što imaju samo još dvije makete u Europi. Najpopularniji sadržaj na maketi je Sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom.Zagreb i skijaška staza na Sljemenu

Muzej je ove godine postao bogatiji i za poseban lift koji vozi vlakove s jedne etaže makete na drugu čime smo povezali dvije razine našeg izlagačkog prostora bez problema u prometu – pojasnio je maketar Antun Urbić Backo.

Muzej vlakića posebne sadržaje nudi i za male najmlađe posjetitelje, koji mogu samostalno voziti vlakove i njima upravljati na dvije posebno postavljene sadržajne cjeline.

Za ljubitelje vlakova iznad tri godie starosti pripremili smo modele maketa koje mogu kupiti i sami slagati kod kuće, prema vlastitim inovacijama, mašti i volji, a uz puno ljubavi za mini vlakove – najavio je maketar Antun Urbić Backo pozivajući sve male i velike ljubitelje vlakova da posjete adresu Gundulićeva 4 u Zagrebu.DSC 0048

Muzej vlakića Backo Mini Express, peta najveća maketa željeznice Europe otvoren je za

sve posjetitelje od utorka do subote od 10 do 18 sati.