Nedjelja, 20 Siječanj 2013 19:43

Nema recepta ni hrane za dug život

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

VELIČANKA MATIJA GALIĆ PROSLAVILA 99. ROĐENDAN  -

 

VELIKA – Daleke 1914. godine rođena je u Crnim Lokvama u Hercegovini, a svoj 99. rođendan dočekala je u Velikoj. Na rođendanskoj proslavi okupilo se puno osoba, a kako i ne bi kada Matija ima puno potomaka, šest sinova i jednu kćer, 18 unuka i 27 praunuka. Cijeli život se bavila domaćinstvom i odgojem djece, uvijek je bila kućanica, a od 1960. je ostala bež muža i brinula za cijelu obitelj, kaže Matija.

IMG 1513- Previše sam ostarila i do jesenas nisam gubila pamet, a sad mi pola pameti nema. Ne mogu procijeniti što je recept za dug život. Uvijek sam jela samo kuhano, nema ništa posebno. Nikada nisam pila ni pušila. Nudili su mi dečki dok sam bila mlada, ali nisam htjela – kaže baka Matija, koja ima i savjet za mlade – Mladi se trebaju držati svoje pameti i trebaju slušati starije i svoje roditelje. Poslušati svoje roditelje znači sve, a napustiti to znači ostati bez sreće – dodaje baka Matija koja je u svom životu prošla 3 rata. Nije nikada bila bolesna, samo je operirala mrenu na oku.

Rođendan i ulazak u stotu baki Matiji došao je s poklonima čestitati i načelnik općine Velika, Vlado Boban, kao najstarijoj stanovnici općine Velike, a možda i Požeško-slavonske županije.