Ponedjeljak, 16 Prosinac 2019 10:09

„Zimska bajka“ pleterničkih mažoretkinja u Sportskoj dvorani

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PLETERNICA – U ove predblagdanske dane brojne udruge, posebno one kulturne, glazbene, pjevačke, plesačke prirede svoj program kojim bi se svojoj lokalnoj zajednici prikazali s onim što su radili cijele godine. Tako su u Školskoj sportskoj dvorani OŠ fra Kaje Adžića, svoje koreografije, uspjehe s natjecanja u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu, prikazale Pleterničke mažoretkinje. Njihovu „Zimsku bajku“ došlo je pogledati mnoštvo Pleterničana, najviše upravo roditelja malih, i malo većih mažoretkinja.

Sve njih na početku su pozdravile, predsjednica Pleterničkih mažoretkinja Marijana ĐurinaErjavec i pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, koja je najavila i dalje podršku mažoretkinjama koje su pravi predstavnici grada Pleternice na brojnim nastupima u Lijepoj našoj ali i na europskim natjecanjima, gdje su osvojile i vrijedne nagrade za svoje nastupe i odlično ocjenjene koreografije.

No u svemu što su pripremile i donijele sa brojnih natjecanja, u predstavi su im pomogli članovi dječjeg folklora KUD-a „Orljava“ iz Pleternice, djeca iz Dječjeg vrtića „Tratinčica“ u Pleternici, plesna sekcija „Cvjetića glazbe“, ali i mažoretkinje iz Požege i Kutjeva. Za kraj imali su i specijalnu izvedbu, Benjamina Iličića, člana Požeških mažoretkinja i Twirling kluba, koji je postao finalist Supertalentshowa na TV.

Finale i ovog nastupa bio je dolazak Djeda Božićnjaka kojega su svi željno iščekivali. Posebno oni najmlađi kojima je ovaj simpatični djedica donio i nešto slatkiša.