Utorak, 04 Prosinac 2012 12:42

Solidarnost na djelu

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ŠKOLARCI ČAGLINA SUDJELOVALI U AKCIJI CRVENOG KRIŽA  -

 

ČAGLIN - Kao i proteklih godina listopad je mjesec kada u našoj domovini Hrvatski Crveni Križ provodi akciju „Solidarnost na djelu“. Ove godine Akcija je na području općine Čaglin održana 33. put. - Iako smo općina sa malim brojem stanovnika, na području posebne državne skrbi mještani su se odazvali i naša 34 učenika su u svojim selima ukupno prikupili 4.092,50 kuna. Pohvaljujem naše učenike, jer su se pokazali vrlo odgovorni i savjesni. Škola uz obrazovnu zadaću, djeluje i odgojno, nastoji naučiti djecu humanosti, empatiji i senzibilizirati ih kako bi uvijek bili spremni pomoći onima kojima je pomoć potrebna – istakla je pedagoginja Ljiljana Đurđević, prof.

 Za učenike koji su proveli ovu Akciju prikupljanja novčanih sredstava, škola je pripremila poklone, u znak zahvalnosti, te kao daljnji poticaj za buduće akcije.

- Koliko god puta čuli izreke „Dobro se dobrim vraća“ i „Dobro je činiti dobro“ one nikada ne gube na aktualnosti i vrijednosti. Naši učenici su to naučili i nastoje tako i djelovati – dodaje Ljiljana.

Svim učenicima koji su prikupljali novac, kao i svim mještanima općine Čaglin koji su donirali novac u ovogodišnjoj Akciji „Solidarnost na djelu“ od srca veliko HVALA!.