Subota, 21 Rujan 2019 15:10

Grad Požega se pridružio ekološkoj kampanji „Zelena čistka“

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA – i ove godine organizira se jedna od najvećih ekoloških kampanja u Hrvatskoj pod nazivom „Zelena čistka“. Grad Požega je nastavio sustavno s uključivanjem u „Zelenu čistku“, a svojim podupiranjem kampanje doprinio podizanju svijesti građana i omogućio aktivno uključivanje građana u rješavanje problema vezanih uz očuvanje okoliša. Uz djelatnike Grada Požege uključili su se tvrtka Komunalac Požega, Javna vatrogasna postrojba grada Požega, DVD Požega, Hrvatske šume, Gradski muzej, Gradska knjižnica i čitaonica, Turistička zajednica grada Požega, Javna ustanova Športski objekti Požega te tri gradske Osnovne škole, Antuna Kanižlića, Julija Kempfa i Dobriše Cesarića.

Za sve sudionike grad Požega je osigurao rukavice, vreće za otpad, vodu i sendvič za odmor. Sve sudionike pozdravila je na početku Mirna Šimunović iz gradskih službi i zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha, koji je svima čestitao što su se uključili u ovu ekološku akciju. napomenuo je da je naš grad vjerojatno čistiji od mnogih, no svaka akcija je dobrodošla jer će se uvijek naći nekoga neprimjereno odloženog otpada.

Grad Požega osigurao je i kontejnere za otpad na nekoliko lokacija koje će se čistiti, a sav otpad bit će odvezen na odlagalište.