Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 02 Rujan 2019 09:17

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović festivalu uručila Povelju Republike Hrvatske

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović sinoć je boravila u Požegi. Najprije je u pratnji gradonačelnika Darka Puljašića prošetala Trgom sv.Terezije gdje se odvijao Dječji festival a potom se uputila pješačkom zonom do Trga sv.Trojstva i gradske kuće. Usput se fotografirala i razgovarala s građanima.

U gradskoj kući Predsjednica se susrela s visokim uzvanicima nakon čega je nazočila Retrospektivi požeškog festivala „Pjevat će Slavonija“. U prigodi pedeset godina postojanja i za neizmjerni doprinos očuvanju slavonskog glazbenog izričaja, kulture, tradicije i baštine, Predsjednica Republike je dodijelila Povelju Republike Hrvatske Festivalu zlatne žice Slavonije.

- Zadovoljstvo mi je večeras s vama proslaviti 50. rođendan festivala koji je tijekom pola stoljeća pjesmom najavljivao zlatnu jesen u Zlatnoj dolini - kazala je predsjednica Grabar-Kitarović istaknuvši kako je glazba Festivala Zlatne žice Slavonije doticala naša srca i donosila nam radost i sjetu.

Uručujući Povelju Republike Hrvatske, koju je preuzeo gradonačelnik Požege Darko Puljašić, Predsjednica je kazala kako je festival zaslužan za promociju kako tamburice, tako i slavonske pjesme, ali i slavonske duše. - Sve ove pjesme koje ćemo ćuti večeras nezaobilazan su dio svake proslave, ali i slavlja života. Pjevamo ih kada se veselimo, pjevamo ih kad smo tužni kako bismo razveselili svoju dušu - zaključila je predsjednica Grabar-Kitarović.

Galerija slika