Ispiši ovu stranicu
Petak, 28 Lipanj 2019 11:59

Nova adrenalinska oaza u srcu Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Umjetna stijena, drvene gljive, viseći mostovi i mreže, leteći skateboard i neodoljivi zip-line - Adrenalinski park Duboka novi je adut Parka prirode Papuk

Pustolovi svih generacija, željni aktivnog odmora, adrenalina i zabave, od sada mogu testirati svoju spretnost na dva vrhunski opremljena poligona u novootvorenom Adrenalinskom parku Duboka u prekrasnom Parku prirode Papuk. Onaj namijenjen odraslima sastavljen je od 12 elemenata u sklopu kojeg je i zip line, a djeca i oni oprezniji mogu se okušati u poligonu s devet elemenata.

Riječ je o jedinstvenoj atrakciji u kontinentalnoj Hrvatskoj vrijednoj 618 tisuća kuna koja je dio velikog projekta "Geo priče UNESCO geoparka“. Ovaj ambiciozni projekt ukupne vrijednosti 90.090.587,54 kuna, s 85 posto iznosa sufinanciraju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondovi Europske unije.

- Prirodan nagib terena, prekrasno okruženje i boravak u prirodi pružaju poseban osjećaj uzbuđenja i autentičnosti. Sličan je adrenalinski park rađen i u Brazilu i na još nekoliko mjesta, no jedino je naš iskoristio ovu konfiguraciju terena, pa je doživljaj uistinu poseban. Gotovo se nitko ne zadovolji jednim pokušajem. Kod svih se javi potreba za obaranjem vlastitog rekorda - ističe Miroslav Mesić, rendžer Parka prirode Papuk, koji će vam dati detaljne upute i korisne savjete i biti uz vas dok ne savladate i posljednju prepreku.

Penjanje po umjetnoj stijeni, trčanje po drvenim gljivama koje vise između drveća, prelazak preko drvenih visećih mostova, ali i mreža, zip-line i pregršt drugih izazova – osjećat ćete se poput glumca u pustolovnom filmu. Za dva sata uživanja i neograničen broj pokušaja cijena za odrasle iznosi 80 kuna, a za djecu 50 kuna. Dovoljno je dan prije najaviti dolazak na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i zabava je zagarantirana.

Šetnja Papukom, stare utvrde, vožnja biciklom, sjajna hrana, odlična vina…, razlog su više da ovoga ljeta posjetite Požeško-slavonsku županiju.

Galerija slika