Ispiši ovu stranicu
Utorak, 18 Lipanj 2019 18:06

Zlatnom Lugu nagrada za izbor u 100 vodećih hrvatskih restorana

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

RIJEKA - Projekt 100 vodećih hrvatskih restorana - Restauranti Croatica je projekt poticaja kvalitete u ugostiteljstvu kroz godišnje izbore vodećih i izdavanje prateće publikacije. Iniciran je 1995. godine, a osnovna ideja bila je napraviti istraživanje tržišta koji su to restorani koji najbolje zadovoljavaju potrebe gostiju te istaknuti vodeće ne bi li se na taj način motiviralo i ostale na poboljšanje kvalitete ponude i usluge. U 1995. godini istraživanjem je bilo obuhvaćeno oko 700 restorana, dok se 2017. godine ta brojka popela na preko 2400 restorana. Dio glasovanja se provodi preko www.gastronaut.hr, a glasači mogu dodatno naglasiti kvalitetu ponude, usluge i ambijenta. Paralelno glasuju ugostitelji, voditelji restorana  za 10 svojih kolega, te ispunjavaju upitnike s detaljnim opisom svoje ponude i usluge. Konačnu riječ nakon pregleda svih materijala daje Časni odbor projekta koji i proglašava novu listu 100 vodećih.

Proteklog tjedna u Rijeci je održana dodjela priznanja za 100 najboljih restorana u 2018. godini, a nagradu za izbor je dobio restoran Zlatni Lug iz Donjih Emovaca.

Projekt 100 vodećih hrvatskih restorana provodi poduzeće Abisal u suradnji s Udrugom hrvatskih restoratera. Titula 100 vodećih postala je s godinama prestižna, a ugostitelji su svjesni da je i danas mogu obraniti/zaslužiti jedino ukoliko ih preporuče brojni zadovoljni gosti diljem Hrvatske. Dosadašnji nositelji titule imaju istaknutu naljepnicu Restauranta Croatica na svojim ulaznim vratima. Logo Restaurant Croatica koji se nalazi na naljepnici, ujedno je i QR kod koji otvara on-line izdanje knjige na hrvatskom i engleskom jeziku.

100 vodećih restorana prezentira se sa svojom ponudom, prirodnim i povijesnim okružjem u istoimenoj godišnjoj ediciji koja svake godine izlazi u tiskovnom i on-line hrvatskom i engleskom izdanju u svibnju/lipnju. Sadržaj edicije proširen je i receptima specijaliteta vodećih kako bi izdanje zadržalo mjesto u kućnoj knjižnici i nakon pojave novih godišnjih izdanja. U knjizi se oglašavaju i proizvođači kvalitetnih i vrhunskih vina i namirnica te gastronomske manifestacije. Nekoliko zadnjih izdanja možete prolistati on-line

Galerija slika