Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 06 Lipanj 2019 10:35

Snimili video materijal za youtube prilog kao jedni od najuspješnijih

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

„VOLONTERI U PARKOVIMA“ KAO AKTIVNOST NACIONALNOG PROGRAMA „ŽIVJETI ZDRAVO“ - 

POŽEGA - Na Rekreaciji u Požegi održana je još jedna u nizu aktivnosti Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ pod nazivom „Volonteri u parkovima“ u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

- Značajna specifičnost današnje aktivnosti bila je organizirano snimanje video materijala za youtube prilog Nacionalnog programa, jer smo izabrani kao jedna od četiri najuspješnije županije u Hrvatskoj u provedbi ove komponente. Naš video bit će postavljen već ovaj mjesec – istaknula je dr.med. Jasmina Kovačević, voditeljica Službe za javno zdravstvo.

Za program su bili zaduženi članovi Karate-Do kluba Požega i trener Zdenko Oroz, a aktivnostima su se priključili Scenski studio ArTina s trenericom Kristinom Novak te Udruga Humanum. Okupilo se više od 120 učenika požeških osnovnih škola, uz volontere Društva Naša djeca Požega predvođene sa Ines Čereg te naravno djelatnike Zavoda za javno zdravstvo.

- Od 2017. godine do sada održali smo 17 zabava s „Volonterima u parkovima“ u kojima je 50-ak volontera ispred različitih udruga i klubova provodilo aktivnosti, svaki put je sudjelovalo prosječno 100 djece, najviše osnovnoškolskog uzrasta, ali i onih mlađih. Vjerujem da smo djecu i roditelje uspjeli privući na Rekreaciju i učiniti još privlačnijim boravak na svježem zraku uz zabavne aktivnosti – dodala je dr. Kovačević.

Kako smo već rekli, aktivnostim su se priključili članovi Udruge Humanum i to projektnom aktivnošću „Tata od formata“ koja je dio projekta „I moj tata je sjajan tata“ koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a usmjeren je većem uključivanju očeva u obiteljski život i odgoj djece.

Aktivnost je zamišljena kao zajedničko druženje djece i roditelja te je uključivala fotografiranje selfie-booth-om kako bi sudionicima ostale zanimljive obiteljske fotografije uz prigodno osvježenje za vrijeme druženja.

Galerija slika