Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 27 Svibanj 2019 09:33

Deseto izdanje privuklo preko 160 izlagača na 400 metara stola

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

10. VELIČKA GASTRO MANIFESTACIJA „NAJDUŽI STOL U HRVATA“ - 

VELIKA - Deseto izdanje „Najdužeg stola u Hrvata“ gastro manifestacije koju organizira Turistička zajednica i općina Velika privukla je preko 160 izlagača koji su ove godine popunili preko 400 metara dugi stol. Na ovo deseto izdanje prispjelo je ponovo dosta izlagača, od udruga, sportskih društava, OPG-a, turističkih i ugostiteljskih tvrtki, javnih ustanova, domova za starije, kulturno-umjetničkih društava, pjevačkih skupina, ribičkih i lovačkih društava, vinara i ostalih proizvođača hrane koji su na dugačkom stolu činili jedan segment u ukupnoj ponudi hrane i pića. I ove godine to je bila šarolika ponuda od kontinentalnih do morskih delicija i specijaliteta, mnogo se toga moglo vidjeti i kušati uključujući vola na ražnju kao najveću poslasticu za posjetitelje.

-Kako sada stvari stoje, ovogodišnji, 10. Najduži stol, mogao bi biti jedan od najuspješnijih. Dokazuje to broj izlagača i broj posjetitelja pristiglih iz svih dijelova Hrvatske koji su, čini se, prepoznali naš trud i ideju, a poslužilo nas je i vrijeme. Iako je iza nas naporan tjedan, zadovoljstvo je vidjeti rezultate i pozitivne reakcije gostiju. Zbog njih i u čast 10. rođendana manifestacije ove ćemo godine završiti velikim vatrometom i tako na najbolji način zahvaliti svima koji su nam pomogli da se dobar glas proširi. – izjavio je Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice i jedan od onih koji drže sve konce manifestacije u svojim rukama.

- Deseti puta za redom dokazali smo kako je riječ o jedinstvenoj manifestaciji, događaju prepoznatom po sjajnoj atmosferi koje ne bi bilo bez mnogobrojnih volontera, članova lokalnih udruga, mještana, njihovog entuzijazma i truda i našeg zajedništva. Želeći zadržati prepoznatljivost, ali i svake godine manifestaciju poboljšati, ove smo je godine oplemenili suradnjom s Parkom prirode Papuk koji će gostima, dopuste li to vremenski uvjeti, ponuditi i jedinstveno iskustvo vožnje u balonu na topli zrak. Velika ima dušu, a upravo je to ono što prepoznaju svi koji navrate na Najduži stol i što se ničim ne može platiti. - zaključio je načelnik općine Vlado Boban, uz kojega je bio zamjenik Ivica Potočanac, a među gostima su bili načelnici općina Kaptol i Čaglin Mile Pavičić i Dalibor Bardač, zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha i drugi.

Večer je završila koncertom vrsnih požeških tamburaša „Zlatna dolina“ i riječkih rockera „Groovers“” pred više stotina posjetitelja.

Galerija slika