Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:04

Daj pedalu lošim navikama i priključi se Biciklijadi

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

NAJAVLJENA SPORTSKO REKREACIJSKA MANIFESTACIJA „POŽEGA ZDRAVI GRAD“ - 

Rekreativci i sportaši ne propuštaju Požešku biciklijadu, koja se održava 25. svibnja i promovira zdravlje, sport, povratak prirodi i opušten način života

POŽEGA - Ove subote 25. svibnja pod pokroviteljstvom Grada Požege i u organizaciji Turističke zajednice Grada Požege po 17. put se održava sportsko rekreacijska manifestacija POŽEGA ZDRAVI GRAD na kojoj se prezentiraju domaći zdravi proizvodi poljoprivrednih gospodarstava, promoviraju sportske udruge grada i svi zainteresirani subjekti koji promoviraju zdrav način života. Partner na manifestaciji je Brdsko biciklistički klub Požega uz čiju podršku se organizira Biciklijada Grada Požege. Manifestacija započinje u 9:00 sati okupljanjem u Parku kod Nikole Tesle.

- Taj dan priređeno je nekoliko dobrih, kvalitetnih i nadasve zdravih događanja. Pozivam sve da dođu, druže se, nauče nešto novo, rekreirajte se, pripremili smo sve ono što povećava kvalitetu života u našem gradu. Požega ima svoj poseban stil življenja, to je izvrsna kvaliteta života, uživanje u prirodi i događanjima a da bi ostali zdravi i uživali u svim blagodatima. Neka mladi uče od starijih da u zdravlje, okoliš i sport treba ulagati.

Uz Svjetski dan sporta, koji se svake godine obilježava 30. svibnja, izvrsna je prilika za promoviranje zdravog stila života, a Požeško-slavonska županija i njezino administrativno središte grad Požega, sa svojih pet planina i gora na čijem se podnožju i obroncima isprepleću kilometri biciklističkih i pješačkih staza, nije samo mjesto lijepog, već i zdravog življenja. Sport, zdravlje i opušten način života promovira i tradicionalna manifestacija „Požega, zdravi grad“, koja se održava 25. svibnja u parku kod Nikole Tesle. Uz brojne sportske udruge i klubove, koji će se predstaviti od deset do 11 sati, proizvođači eko i zdrave hrane izlagat će proizvode od devet do 12 sati. Tu je, dakako, i zabavni program, razne aktivnosti poput skakanja u vreći ili potezanja užeta te nagradne igre.

Biciklizam

Središnji događaj tradicionalna je rekreativna Požeška biciklijada 8,5 kilometara dugačkom rutom od Parka do Imanja Zlatni lug. Utrka, koja je organizirana u suradnji s Brdsko-biciklističkim klubom Požega, počinje u 11,30, a prijave će se zaprimati od devet sati. Biciklisti će se kretati rutom: - Cirakijeva ulica – Njemačka ulica – Miroslava Kraljevića – Trg Matka Peića – Ulica A. Kanižlića – Trg sv. Trojstva – ulica Matice Hrvatske – Orljavska – Frankopanska – Donji Emovci – Emovački lug. Za sve sudionike biciklijade bit će na Turističkom imanju Zlatni Lug organiziran i lagani obrok i okrjepa, te zabavne igre, skakanje u vrećama, povlačenje užeta, bacanje potkove, bacanje bicikla u dalj s mjesta. Najstariji i najmlađi sudionici bit će nagrađeni nagradama iznenađenja.

Na ovoj manifestaciji predstavljaju se sportski i edukativni sadržaji: Udruga zdravi život – sa svojim TEEN FITNESS programom, Odred izviđača Požega s prezentacijom rada izviđača, podizanjem šatora, igre spretnosti i druge igre s njihovih radionica, HPD Gojzerica predstavlja svoju udrugu i planinarsku opremu a organizira izlet na Požešku goru. Policijska uprava Požeško slavonska će i ove godine registrirati vaše bicikle od 9 do 12 sati kao i Zavod za javno zdravstvo PSŽ i Liga protiv raka Požega koji predstavljaju Nacionalni program ranog otkrivanja raka - projekt „Živjeti zdravo“ Predstavit će se izlagači na izložbeno prodajnim štandovima od 9 do 12 sati koji će prodavati i predstaviti svoje domaće proizvode: lješnjak, aroniju, sok od aronije, jabuku i sok od jabuke te cvijeće i kolače. Svoje štandove imat će i škole, OŠ A. Kanižlića s humanitarnom akcijom Marijini obroci i kao dio biciklijade, Poljoprivredno prehrambena škola Požega sa sadnicama cvijeća i kolačima, OŠ Dragutina Lermana Učenička zadruga Cucurbita s bučinim uljem i sjemenkama te proizvodima od lavande.

Daj pedalu lošim navikam