Subota, 18 Svibanj 2019 10:17

Na pragu devetog desetljeća Enjingi još radi kao da mu je trideset godina manje

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

NAJPOZNATIJI HRVATSKI VINAR IVO ENJINGI PROSLAVIO 79. ROĐENDAN -

HRNJEVAC - Poslovni partneri, brojni prijatelji, ali i poznati ljubitelji kvalitetnih vina okupili su se u vinskom podrumu u Hrnjevcu na proslavi 79. rođendana našeg najpoznatijeg vinara i vinskog umjetnika Ive Enjingija. Tu su bili prvi i jedini vinski kardinal u Hrvata Vladimir Bauer, poznati tv novinar i voditelj poljoprivrednim emisija Mladen Stubljar, načelnik općine Velika Vlado Boban, požeški gradonačelnik Darko Puljašić, saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja, bivši kutjevački gradonačelnik Ivica Nikolić, požeški poslovni ljudi kao što su Goran Šutalo, Branko Šutalo, Tomislav Čabraja, Ićo Žuljević, Zvonko Čorak, Ilija Jelušić, kutjevački vinar Antun Adžić, profesori s Veleučilišta u Požegi i brojni drugi.

Na samom početku Enjingi je pozdravio sve goste i istakao da je i večeras nekima morao pokazivati osobnu iskaznicu jer mu nisu vjerovali da ima 79 godina. - Da evo sada u 20 sati imam 79 godina i 3 sata, bar onako kako mi je moja mama rekla, kad sam se rodio. Radila je i taj dan u vinogradu, a popodne se požurila kući da me ne rodi među čokotima – istakao je Enjingi i podigao zdravicu.

Ivo po običaju uvijek pripremi dobru feštu, odlična jela od Red Angusa, crvenog goveda kojih ima nekoliko stotina u uzgoju. Na stolu su uvijek ponajbolja vina, a degustiraju se i vinske uspješnice koje su diljem svijeta odnijele prestižne nagrade u zadnjih 30 godina, jer Enjingiijeva vinoteka dugo pamti i ima uvijek dovoljne količine arhivskih vina za prijatelje. Za zabavu su ovaj puta bili zaduženi članovi glazbenog sastava „Srce bećarsko“, tamburaši pojačani violinom uz poznatu harmoniku Darka Rodića.