Petak, 17 Svibanj 2019 11:57

Požeški ronioci na eko akciji čišćenja podmorja

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

PROTEKLOG VIKENDA ODRŽANA JE EKOLOŠKO-KULTURNA MANIFESTACIJA U SPLITU - 

SPLIT - Split je proteklog vikenda okupio preko 100 ronioca iz 13 klubova, Hrvatske i BIH, naime P.I.K. Mornar ove godine obilježava 60. obljetnicu od utemeljenja pa su tim povodom organizirali ekološko-kulturnu manifestaciju "ZA MARJAN – ISPOD I POVIŠE". Manifestacija je održana proteklog vikenda za Dan Marjana, a na njoj su sudjelovali i članovi Ronilačkog kluba Požega.

Na veliko zadovoljstvo ronioca ove godine na eko akciji čišćenja podmorja nisu izvađene tone smeća, kako se znalo prije događati doznajemo od Zdenka Oroza, voditelja ronjenja požeškog kluba,

- Svijest građana se izgleda budi i otpad se počinje odlagati na za to predviđena mjesta,a ne više obilno odbacivati u vode, prirodu. Na ovoj eko akciji su izvađene uistinu male količine otpada i nadamo se da ćete tako biti i na slijedećim eko akcijama na kojima će članovi našeg kluba sudjelovati u ovoj godini i da će sve te naše eko akcije, apeli, edukacija građana uroditi takvim plodom da ćemo u budućnosti imati više zarona gdje ćemo uživati u prizoru ispod površine koji će biti nezagađen od ljudskog otpada. Na ovoj akciji naš klub su zastupali predsjednik kluba Tomislav Budimir te tri nova člana od kojih je najmlađi član kluba Marko Budimir koji ima 12 godina. Osim njega,nakon položenog tečaja prve zarone su imali i Ivan Kainić te Boris Knez koji nisu krili oduševljenje iako su im zaroni bili radni, a radost je tim veća što su pomogli ovoj hvalevrijednoj eko akciji – rekao je Oroz.

Sljedeća eko akcija u kojoj će sudjelovati članovi Ronilačkog kluba Požega je u mjesecu lipnju u Trogiru.