Nedjelja, 11 Studeni 2012 11:52

Generacija 1985/86. OŠ Vlade Brkić Španac

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PRVI KOJI OBILJEŽAVAJU ZAVRŠETAK OSNOVNE ŠKOLE -

POŽEGA – Gdje je tko i što završio, gdje živi još je zanimljivije saznati o onima s kojima si išao u osnovnu školu. Uvriježeno je da se nakon nekog vremena sastanu maturanti, a da se nađu nakon 26 godina kako su završili osnovnu školu uspjelo je samo generaciji 1985/86. godine učenicima koji su završili 8a razred na OŠ Vlade Brkić Španac, danas školi Antuna Kanižlića.

Razred je završio 31 učenik, a na sastanak nakon 26 godina stiglo ih je 24., na žalost jedna kolegica im je pokojna, pa su obišli i njezin grob a neki nisu uspjeli doći jer su daleko. No došlo ih je iz Austrije, petoro iz Zagreba, a tek su sada saznali da ih ima i doktora nauka, ekonomista, stolara, prodavača, poduzetnika, bankara. Njihova razrednica Vlasta Nedela također nije uspjela doći iz Karlovca, gdje danas živi, zbog bolesti supruga.

Zoran Bošnjak, predsjednik razreda iz 1986. godine tako je u podrumu vinogradara Udruge Stjepan Koydl mogao započeti s veseljem, jer su prije toga u razgovoru saznali sve, gdje se tko nalazi i što je danas postalo od onih malih učenika iz 86'. Bili smo posebni i nestašni onda, kazali su svi, a posebni smo i danas.