Ispiši ovu stranicu
Utorak, 02 Travanj 2019 12:09

Učenici i profesorice sudjelovali na susretu u Partinicu na Siciliji

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

EKONOMSKA ŠKOLA POŽEGA U ERASMUS PLUS KA2 PROJEKTU „MY CULTURE – YOUR CULTURE – OUR CULTURE“ - 

Četvero učenika, Karla Samaržija iz 1. a razreda, Matej Grbeš iz 2. a te Ana Pavlović i Tomislav Marić iz 3. h i dvije profesorice Ekonomske škole Požega, Jelena Kovačević i Marija Šag Sadilek putovale su na Siciliju, u grad Partinico gdje su sudjelovale u drugoj mobilnosti Erasmus+ KA2 projekta „Moja kultura - tvoja kultura - naša kultura“, koji se bavi razmjenom kulturnih tradicija različitih partnerskih zemalja - Italije, Turske, Grčke, Portugala, Rumunjske i Hrvatske.

Tema talijanskog susreta bila je narodni ples i nošnja. Svaka je zemlja predstavila svoj karakteristični ples; dvoje je učenika bilo odjeveno u tradicionalnu odjeću, a drugih je dvoje pojasnilo i prezentiralo porijeklo i značenje plesa te pojedine dijelove nošnje.

Sudionici mobilnosti imali su priliku posjetiti Palermo, Monreale, Agrigento, Sciaccu, Erice, solane Mothia, Marsala, Terrasini, Balestrate i naravno Partinico.

- Suze u očima učenika i nastavnika u vrijeme pozdravljanja još su jednom pokazale da kulturne ili vjerske razlike ne mogu biti prepreka mirnom suživotu, već su izvor kulturnog obogaćivanja i prijateljstva.

Sljedeća je mobilnost u Vila Real de Santo António u Portugalu u svibnju 2019., gdje će tema biti slikanje – istaknula je Jelena Kovačević, prof., koordinatorica projekta.

Galerija slika