Breadcrumbs

Petak, 15 Ožujak 2019 21:49

Organizirali noćni „prespavanac“ u školi, pidžama party, razne igre i film uz kokice

Ocijeni sadržaj
(27 glasova)

UČENICI I UČITELJI OŠ JULIJA KEMPFA OBILJEŽILI SVJETSKI DAN SPAVANJA U ŠKOLI –

POŽEGA – Po drugi puta su u požeškoj OŠ Julija Kempfa obilježili Svjetski dan spavanja. Odmah su ideju prihvatili učenici, ovog puta 3. c razreda, ali i njihovi roditelji, koji su dali podršku učiteljici engleskog jezika Jasmini Radović Jakovljević da organiziraju u školi „prespavanac“.

- Učenici su došli u školu u 19 sati, a sa sobom ponijeli sve što im treba za odlazak na spavanje, a ponijeli su i ležajeve, vreće za spavanje, jastuke, plahte, pokrivače, pidžame, čak i svoje plišane igračke za spavanje. Škola nam je priredila večeru, naravnu onakvu kakva je najpopularnija kod učenika 3 razreda. Svi su ponijeli sokiće i malo slatkiša, a mi smo u školi priredili i kokice koje ćemo jesti uz film. Ove godine na rasporedu imamo film „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“ koje im je i lektirno djelo. Nakon toga je spavanje, a ujutro nakon buđenja i jutarnje higijene, jer svi su si ponijeli pribor za higijenu, četkice za zube i ostalo, roditelji će nakon doručka doći po svoju djecu .To je do sada stvarno rijetko viđeno u školama, vani je to već normalno u osnovnim školama, ali u potpunosti pokazuje da škola nije bauk, nego da može biti u potpunosti „cool – istakla je prof. Jasmina, kojoj su se pridružile učiteljica Krunoslava Šipek i knjižničarka Hana Mijatović.

U razredu su postavili strunjače na pod a na njima priredili udobne ležajeve za noćenje. Priredili su pravi pidžama party, pjesme i ples, pjevanje karaoka, light show, zabavne igre traženja skrivenog blaga u mračnim učionicama samo s rudarskim lampama na glavi, a tako i kretanje po učionici u mraku, uz savladavanje prepreka od guma, koje su „glumile laserske zrake“.

Učenici naravno nisu skrivali zadovoljstvo i oduševljeno su nam istakli samo dobre strane „prespavanca“. Ana Šimić kaže – Ovaj „prespavanac“ mi se čini odličnim. Ponijela sam si vreću za spavanje i sokić, četkicu za zube.

Lea Šimić: - Meni je ovo jako zabavno i zanimljivo, sad smo pjevali jednu slavonsku pjesmu u kolu, jer ja volim pjevati. Sudjelovat ću i u karaokama.

Patrik Perković :- Ja sam donio vreću za spavanje, pidžamu, sokić, četkicu i zubnu pastu. Uglavnom sve što i kod kuće koristim prije spavanja. Sve mi je super.

Petra Trobić: - Meni je super i zabavno.

Mario Talašić: - Ovo je dobra ideja naše učiteljice. Sviđa mi se ovo spavanje u školi.

Sara Hak: - Ovaj „prespavanac“ je super i mislim da bi ga trebalo organizirati u svim školama, a ne da budemo jedini ovdje u našem gradu. Učenici bi to odlično prihvatili.