Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 20:18

Okupilo se tridesetak jahača na pokladnom jahanju

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODRŽANO 8. POKLADNO JAHANJE ŽUPE BUČJE - 

BUČJE - Osmo po redu Pokladno jahanje u župi Bučje okupilo je tridesetak jahača te nekoliko zaprega iz Požeško-slavonske i susjednih županija. Već po tradiciji okupljanje je obavljeno u Brodskom Drenovcu odakle je povorka krenula prema Bučju i Zagrađu. Četveronožni gizdavi ljepotani i raskoš slavonske tradicije i ovog je puta zagrijala srca i domaćih i brojnih gostiju.

Prigodnim riječima raspjevane jahačice i jahače, uređene zaprege i okupljene goste među kojima su bili i predstavnici Tomislavgrada pozdravili su i zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić te župan Alojz Tomašević.

- Dobro došli u graničarski kraj, u župu Bučju. Ovo je osmo pokladno jahanje župe Bučje, ali od danas je ono i međunarodna jer ovdje su s nama 20-tak prijatelja iz Tomislavgrada. Pozdravljam drage prijatelje iz cijele Slavonije i one iz Zagreba te iz drugih krajeva. I nakon ovog dana možemo kazati, bit ćemo bar još 108 godina zajedno ovdje, ovu tradiciju pronositi i čuvati. Nije Slavonija ni siromašna ni jadna, Slavonija je široke duše, bogata kulturom, tradicijom i ljepotom, potvrđuje to i ovaj dan - rekao je župan Alojz Tomašević.