Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 13:37

Zajedno do veće sigurnosti na internetu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U mjesecu veljači, zaključno s 1. ožujkom 2019., a povodom međunarodnog Dana sigurnijeg interneta, u Osnovnoj školi „Julija Kempfa“ i Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi, održane su radionice za učenike petih i šestih razreda pod nazivom „Sigurnost na internetu i društvenim mrežama“.

Tijekom radionica djeca su od strane nastavnog osoblja škole i policijskih službenika Mire Miličević i Suzane Mikel poučena o sigurnijem ponašanju na društvenim mrežama i internetu općenito, te prevenciji vršnjačkog nasilja na internetu tzv.cyberbullyinga.

Uz samu edukaciju, sadržaj je obogaćen i prigodnim interaktivnim stripom koji su učenici ponaosob izrađivali na računalima i u odgovarajućim programima, a na temu sigurnosti na interenetu.

Sadržaj na internetu postaje sve interaktivniji, privlačniji i dostupniji, vrlo teško se može nazirati gdje, kada i kako djeca pristupaju istom. Najbolja zaštita završava u vrhu njihovog prsta, a počinje u edukaciji koja mora biti dostupna i prilagodljiva njihovoj dobi kao što je ova. Poseban izazov su roditelji koji bi trebali koristiti tehnologiju kako bi se zbližili sa svojom djecom i izgradili odnos koji je nužan za kvalitetan razvoj svakog djeteta. Treba prihvatiti tehnologije kao veliku mogućnost te zajedno sa djecom praviti edukativan, zanimljiv i siguran sadržaj i pokazati im da je razlika između dobrog i lošeg interneta samo u osobi koja ga koristi.

Galerija slika