Petak, 22 Veljača 2019 09:01

Rezervirajte nedjelju 24.veljače za „PReKUL zimski festival“ na Jankovcu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

U jednom od najljepših dijelova UNESCO geoparka Parka prirode Papuk, Park šumi Jankovac, 24. veljače, po prvi puta će se održati „PReKUL zimski festival“ a u sklopu projekta „Geo priče UNESCO geoparka“.

„PReKUL festival“ je festival promicanja kulturno - povijesne baštine PP Papuk koji će se odvijati svake godine do kraja provedbe projekta. Jedinstvena je to turističko-kulturno-povijesna priča koja posjetiteljima nudi priliku da zavire u tajanstveni svijet mračnog srednjeg vijeka, iznimno atraktivna, ali i organizacijski itekako zahtjevna manifestacija.

Na festivalu sudjeluju Udruga vitezova Ružice grada, Dubovački streličari iz Karlovca i Mak teatar iz Zagreba.

„PReKUL zimski festival“ sastavni je dio projekta „Geo priče UNESCO geoparka“ te je bitno napomenuti njegov značaj za područje PP Papuk, posebice u ovo doba godine.

Tu nedjelju na Jankovcu definitivno ne želite propustiti jer će šumom opet odjekivati gromoglasni udari topa, zveket mačeva i buzdovana, fijuk strijela i topot konja... Posjetitelji će moći osjetiti i "živu povijest na srednjovjekovnom sajmu", provjeriti svoje viteške vještine te na "krilima glazbe" otputovati u srednji vijek, dok smo za one najmlađe pripremili prikaz legende o Snježnoj prinezi i predstavu žonglera Maka.

Dođite i prođite kroz vrata vremena, budite dio srednjovjekovnog života plemstva i kmetstva jer je vrijeme za „PReKUL zimski festival“!!