Četvrtak, 21 Veljača 2019 10:40

Više od 70 svirača požeškog, brodskog i našičkog kraja zapjevalo uz „Zlatne strune“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VETOVO – Tradicionalni godišnji skup svirača ovog dijela Slavonije okupio je u ovdašnjem restoranu Schoon blick njih više od 70 s područja požeškog, brodskog i našičkog kraja. Organizator je bila Udruga za glazbu i pisanu riječ „Pan press“ iz Požege, potporu su dali općine Kaptol i Jakšić, a pozdravne riječi sudionicima uputio je predsjednik te udruge Jelenko Topić.

Riječ je o okupljanju popularno nazvanom „Sviračka nova godina“ jer je poznato da svirači u pravoj novogodišnjoj noći najčešće sviraju na različitim dočecima u ugostiteljskim objektima i na javnim mjestima uključujući gradske trgove.

Na ovom okupljanju najbrojnije skupine su bile Papageno, Estrada, Prestige, Straviana iz Našica, Majestic i druge.

Za cjelovečernju svirku i zabavu bile su zadužene „Zlatne strune“ iz Đurđenovca, a uz njih šestoricu, koji su se izmjenjivali na još više instrumenata zapjevali su brojni pojedinci iz ovdašnjih glazbenih sastava ili oni koji su nekada pjevali i svirali. To su među ostalima bili  Milan Mijatović, Danko Franić, Stjepan Alaber Šeki, Zoran Mršić, Ivica Šutić, Igor Ančurovski, Danko Franić, Dado Bjelokapić, Josip Dosegović iz Sibinja, Filip Štiglić, Dragan Kapčević, Jozo Bračko iz Našica, Ivan Đurić Šljivo, Denis Strnak, Luka Samardžić i drugi.

Veselje svirača uz razmjenu iskustava i dogovor za suradnju potrajalo je do kasnih noćnih sati, a veselim pjesmama nije bilo kraja.