Četvrtak, 07 Veljača 2019 13:36

Strani mediji prepoznali i pohvalili Konjički turnir u Pleternici

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PLETERNICA - Sve je više prepoznatljiva jedinstvena manifestacija u zaprežnom sportu koja se održava u Pleternici i kao takva je jedina u Republici Hrvatskoj ali i u jugoistočnom dijelu Europe.

Naime, ove će se godine održati 13. godinu za redom Konjički turnir u Pleternici na koji se odazovu brojene ekipe iz više zemalja, pa čak i onih preko oceanskih. Prošle su godine bile ekipe iz šest zemalja što u svakom slučaju potvrđuje izvrsnu kvalitetu i ozbiljnost same manifestacije koja je na najvišoj razini o čemu su nešto više rekli na prošlogodišnjoj tiskovnoj konferenciji dvojica međunarodnih sudaca Philip Bateman iz Engleske i Miguel Angel Gutierrez Camarillo iz Španjolske.

Kroz protekle godine turnira Pleternica je ugostila vozače iz SAD-a, Čilea, Austrije, Slovenije, Italije, Mađarske, Estonije, Srbije, Rumunjske i naravno iz drugih dijelova Hrvatske.

Kao takvu manifestaciju, za koju svoj veliki obol daje zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić, prepoznali su i strani mediji. Najposjećeniji internetski portal “Hoefnet” koji najviše progovara o zaprežnom sportu i ima 100 tisuća jedinstvenih čitatelja na mjesečnoj bazi u nedavno objavljenom članku, između ostalog, ističe kako je Konjički turnir u Pleternici “dobro organizirani turnir koji dočekuje natjecatelje s posebnim programom gostoljubivosti”. Posebno je spomenuta i bogata ugostiteljska ponuda ovog kraja, kao i posebna degustacija vina koja će se održati na partiju koji će biti organiziran u čast vozača.

Organizatori Konjičkog turnira ističu što će i ove godine imati vrhunske suce kojima predsjedava Miguel Angel Gutierrez Camarillo iz Španjolske, ali i sudca koji je sudio svjetsko prvenstvo Andrew Counsell iz Velike Britanije.

Poveznica na članak objavljen na web portalu “Hoefnet” https://www.hoefnet.nl/en/special-hospitality-programme-for-pleternica-competitors/