Petak, 01 Veljača 2019 09:08

Oni koji su svirali doček Nove godine sada imaju svoju „Sviračku novu godinu“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OKUPLJAJU SE SVIRAČI POŽEŠKOG, BRODSKOG, NAŠIČKOG I NOVOGRADIŠKOG KRAJA -

POŽEGA – Tradicija je dugi niz godina da se svirači zabavno-glazbenih, narodnih i tamburaških sastava okupljaju na početku svake godine. To je najveći godišnji skup glazbenika, a popularno su ga nazvali „Sviračka nova godina“ jer svirači u pravilu na prijelazu dviju godina zabavljaju druge tj. sviraju na Silvestrovo, dočeke Nove godine u ugostiteljskim objektima i domovima.

Svirači požeškog, brodskog, našičkog i gradiškog kraja okupit će se 20. veljače u restoranu „Schoon blick“ u Vetovu, a organizator susreta je Udruga za glazbu i pisanu riječ „Pan press“ iz Požege dok će za više od stotinu sudionika tj. svirača i njihovih prijatelja svirati poznati vokalno-instrumentalni sastav „Zlatne strune“ iz Đurđenovca, koji inače često nastupaju na priredbama i u lokalima požeškog kraja.

Medijski pokrovitelji skupa su portal pozega.eu i Kronika požeško-slavonska. Ovaj susret će pomoći jedinice lokalne samouprave požeškog kraja, a bit će to prigoda za razmjernu iskustava u radu, dogovore za suradnju i naravno cjelovečernje druženje.
Uz dobru svirku i pjesmu tu će se prirediti bogata ponuda na trpezi, a osim svirača upućen je poziv i ljubiteljima dobre pjesme i zabave da se uključe u ovo glazbeno događanje. Prijave se do 16. veljače primaju na mob. 091/63-00-796.