Utorak, 29 Siječanj 2019 09:17

Kamp odmorište Duboka predstavljeno na međunarodnom sajmu kampinga i turizma Caravana u Leeuwardenu

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Turistički klaster Slavonija koji objedinjuje pet županijskih turističkih zajednica sa istoka Hrvatske (TZ Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije) u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom kao jedan od 400 izlagača predstavio je Kamp odmorište Duboka koje se nalazi u Parku prirode Papuk kao dio turističke ponude Slavonije na međunarodnom sajmu kampinga i turizma Caravana u Leeuwardenu.

Riječ je o najvećem i najbolje posjećenom sajmu kampinga u Nizozemskoj koja je poznata kao kamping nacija. Na štandu HTZ-a klaster Slavonija je nastupio zajedno sa Kamping udruženjem Hrvatske, naturističkim kampom Valalta iz Rovinja i tvrtkom Hadria sa sjedištem u Novalji.

Na sajmu su osim Kamp odmorišta Duboka predstavljena još četiri slavonska kampa: kamp Zlatni Lug te kampovi na području Osječko-baranjske županije Familiy iz Kopačeva i cikloturistički kamp Suza Baranje iz Suze. Osim samih kampova na sajmu je predstavljena i cjelokupna turistička ponuda Slavonije.
Posjetitelji štanda bili su oni koji žele luksuzno glamping kampiranje i oni koji žele avanturu i neko novo iskustvo u kampovima u prirodi i mjestima gdje nije toliko velika prisutnost ljudi. Većina njih posjeduje vlastite kampere na kojima na putu voze i bicikle, dok drugi iznajmljuju kampere za svoja putovanja. S obzirom na njihove interese posjetitelji su upoznati sa cikloturističkom ponudom područja, povezanosti na europske cikloturističke koridore (eurovelo 6 i 13), enogastronomskom ponudom, te cikloturističkim manifestacijama koje nude iskustvo doživljaja na dva kotača. Isto tako svoj interes za posjet kampovima u Slavoniji iskazale su i organizacije koje pišu recenzije o kampovima koje posjećuju diljem svijeta, kao i tvrtke koje su specijalizirane za prodaju paket aranžmana za kampove u Mađarskoj i Hrvatskoj.

- Podsjećamo da se naš Kamp Duboka nalazi se na rubnom dijelu Parka prirode Papuk u mjestu Velika. Prvi je to moderni kamp u istočnom dijelu Hrvatske smješten u prirodnoj oazi doline potoka Dubočanke. Kamp Duboka prostire se na površini od 2,3 ha i može primiti do 200 kampista. Kamp ima 11 uređenih parcela za kampere i kamp prikolice sa priključcima za električnu energiju i vodu. Jedan dio kampa predviđen je za boravak gostiju u šatorima. Gosti kampa koriste se zajedničkim sanitarnim čvorom i malom kuhinjom – ističu iz Parka prirode Papuk dodajući kako okruženje kampa pruža brojne rekreativne mogućnosti poput pješačenja, sportskog penjanja, vožnje biciklom ili jogginga, a kamp je dobro povezan sa glavnim planinarskim i biciklističkim stazama u parku.