Ponedjeljak, 28 Siječanj 2019 12:11

Vincelovo proslavio vinogradar i vinar Branko Jakobović i blagoslovio svoje vinograde

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

VETOVO - Vincelovske svečanosti u kutjevačkom vinogorju traju cijeli ovaj tjedan. Poznati vinogradar i vinar Branko Jakobović iz Vetova okupio je u svome vinogradu iznad Vetova, na južnim osunčanim obroncima Papuka, svoje prijatelje, poslovne partnere i brojne uzvanike. Nazočan je bio gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, a redovan gost je i poznati osječki pjevač Stjepan Jeršek Štef koji je došao unatoč povelikom snijegu koji nije prestajao padati. Snijeg nije omeo niti poslovne prijatelje s mora, pa je došao i poznati ugostitelj s otoka Krka, Robert Topalušić Orlović iz Baške.
Vetovački župnik vlč. Dražen Akmačić je blagoslovio vinograd prije orezivanja trsova, a tu je bio i umirovljeni dosadašnji župnik vlč. Tomo Mrnjec koji mu je bio pri ruci tijekom svečanog ceremonijala u vinogradu.
Branko Jakobović posjeduje ukupno 11 hektara na nekoliko južnih padina Papuka gdje prevladava graševina, a još ima nasada bijelog i crnog pinota, rajnskog rizlinga, chardonneya i drugog. Njegov podrum sada proizvodi ukupno 11 vrsta vina među kojima su i tri crna, jedno roze, a ima i predikatnih vina kasnih i izbornih berbi.
Domaćin Branko toplo je pozdravio sve sudionike Vincelovske fešte, a počastio ih je brojnim domaćim specijalitetima, počevši od suhomesnatih proizvoda i sira, vincelovskog štapa s kobasicom i slaninom, pa do bunceka sa kiselim kupusom, pečene prasetine i domaćih kolača.
Za zabavu su bili zaduženi tamburaši „Naša grana“ tako da je druženje potrajalo do kasnih večernjih sati.