Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 20 Prosinac 2018 19:04

Otvoren četverodnevni Božićni sajam u pješačkoj zoni

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA – Do sada stidljivo u pješačkoj zoni grada Požege za cijelo vrijeme Adventa nekoliko kućica najavljivalo je i Božićni sajam koji organizira Turistička zajednica grada Požege. Danas od 10 sati pridružilo im se dvadesetak štandova na kojima će svoje proizvode izložiti proizvođači autohtone hrane i pića, meda i mednih proizvoda, sireva, aronije, vrijedni OPG-ovi, proizvođači nakita i ukrasa za božićne blagdane, dječjih igračaka i dr. Na samom raskrižju tamo je već legendarna kobasičarna Vanila s nekoliko vrsta kobasica i kuhanim vinom te Slawoner sa zimskim pivima.

Sajam su otvorili zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha i direktorica TZ Silvija Podoljak, pozvavši sve građane da svakodnevno pohode Božićni sajam jer ih očekuje pregršt zabave, iznenađenja i dobre glazbe, božićni ugođaj. Zamjenik Troha najavio je za Badnjak domjenak sa perkeltom od soma, koji pripremaju požeški obrtnici za sve građane. Ova četiri dana želim vam puno Božićnog ugođaja, zaželio je Troha. U nastavku na pozornici izmjenjivali su se glazbenici i solisti Glazbene radionice Nota s božićnim napjevima.

Na Božićnom sajmu građani mogu očekivati slijedeće: U petak 21. prosinca u 11 sati Moto Mrazovi iz Moto kluba Independent darivat će djecu, dok će se iste večeri u šetališnoj zoni održati Advent Winter Party uz DJ Pavku, kuhano vino, pivo i kobasice. Početak je u 21 sat. U subotu 22. prosinca od 10 sati Odred izviđača Požega organizira podjelu betlehemskog svjetla mira, a organizirana je i besplatna vožnja kočijom sve dane trajanja sajma od 10 do 12 sati.

Galerija slika