Ispiši ovu stranicu
Utorak, 18 Prosinac 2018 16:50

Djeca u 40 višečlanih obitelji dobit će sve za prevladavanje zimskog perioda

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

JAVNOZDRAVSTVENA HUMANITARNA AKCIJA „ČAJ ZA MALOG ZMAJA“ OVE GODINE JOŠ USPJEŠNIJA  -

POŽEGA - Ovogodišnja javnozdravstvena humanitarna akcija „Čaj za malog zmaja“ približila se kraju u onom donatorskom dijelu kada su se prikupljale donacije. Ove godine, po riječima ravnatelja Centra za socijalnu skrb Požega Vjekoslava Potočanca, akcija je uspješnija nego prošle godine, jer je sakupljeno više donacija i više svih pojedinačnih predmeta od kojih se pripremaju obiteljski paketi kako bi djeci olakšali ovaj period zime. - Ove godine imamo ukupno predviđeno 121-og korisnika, djeteta kojima želimo pomoći i olakšati zdravstvene poteškoće. To je 21-o dijete predškolske dobi i 50-ero djece nižih razreda osnovne škole, te njihovih starijih braće i sestara. Ukupno će pomoć dobiti djeca u 40 obitelji, a ukupna vrijednost poklona je oko 70.000 kn.

Ovo je jedna zajednička i široka akcija u kojoj su pomagali Dom zdravlja PSŽ, Zavod za javno zdravstvo PSŽ, Zavod za hitnu medicinu PSŽ, Osnovna škola Antuna Kanižlića Požega i Gradska knjižnica i čitaonica Požega. Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu su uključili i svoje dobavljače, koji su se uključili u akciju svojim velikodušnim donacijama, a svima su se posebno zahvalili ravnatelji Marijan Višaticki, Mato Matijević, Fabijan Barišić, ravnateljice Marija Samardžija i Aleksandra Šutalo. U knjižnici na radionicama i djeca, članovi knjižnice izrađivala su božićne ukrase koji će biti dio poklon paketa.IMG 7670

U suradnji s Gradom Požega prikupio se i veći broju dječjih čizmice za zimu koje su postale sastavni dio paketa čija je vrijednost preko 2.000 kuna. Prilikom podjele poklona, dr. Jasmina Kovačević iz Zavoda za javno zdravstvo i Sanja Samardžija, psihologinja iz Obiteljskog centra Požega, će održati kratka predavanja za roditelje djece koje će se održati u Požegi i Kutjevu. – Hvala svima dragi građani i učenici, poduzetnici i djelatnici koji ste prepoznali ovu našu akciju sudjelovali, a nadam se sudjelovat ćete i ubuduće. Uspjeli smo uljepšati blagdane svim obiteljima za koje smo organizirali ovu akciju, u kojoj smo svi mi samo mali kotačići između svih i nadamo se ubuduće što manje potrebite djece i obitelji – istakla je Jasmina Kovačević, zahvaljujući i svim medijima koji su aktivno promovirali cijelu akciju.